MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Fut az Egyetem – demonstrációs futás, elöl Prof. Dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektor-helyettes, Dr. Deák Csaba kancellár, Rakaczki Zoltán MEAFC elnök

2015. június 30-án zárul az 2013. novemberében indított TÁMOP pályázati projekt, amelynek eredményeként az elmúlt két évben olyan fejlesztésekre került sor a Miskolci Egyetem (ME) szabadidősportjában, amelyre az azt megelőző 15-20 évben nem volt példa. Prof. dr. Torma András, a ME rektora úgy látja, hogy az intézmény sportinfrastruktúrájában végbement beruházások, a megvalósult szolgáltatás-fejlesztések és az egyetem sportegyesületében végbement megújulás eredményeként, az intézmény kiváló gazdája lehet majd a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságnak és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságnak is.

Nagyszabású vizes Karok Közötti Vetélkedő a Miskolci Egyetemen

Immáron 15. alkalommal, idén szeptember 19-én rendezik meg a Miskolci Egyetemi Sportnapot a legnépszerűbb, mintegy 500 hallgatót megmozgató, kuriózumnak számító programelemmel, a Karok Közötti Vetélkedővel, amely 13 sportági versenyből és egy nagyszabású sportos-ügyességi vetélkedőből áll. Az idei Karok Közötti Vetélkedő különlegessége, hogy vizes programokkal is kiegészült, amelynek néhány versenyszámát a Kemény Dénes Városi Sportuszodában, szeptember 16-án rendezték meg. A keddi programot a Miskolci Egyetem sportirodája, valamint a Miskolci Egyetem sportegyesülete (MEAFC) szervezte.

2014. május 21., szerda 08:11

EKF Sportnap

EKF Sportnap

Közel 600 fő vett részt azon a sportnapon, amit Egerben a Sporttudományi Intézet szervezett. Az eseményen kicsik és nagyok egyaránt számos sportágakban megmérethették magukat. A főiskolai hallgatók mellett az egri általános, és középiskolás tanulók is aktívan és lelkesen kapcsolódtak be a nap történéseibe, mindannyian számos pozitív emlékkel térhettek haza.

2014. március 19., szerda 18:12

Sportnap a Károlin

Sportnap a Károlin

A Károli Gáspár Református Egyetem 2014. április 9-én, szerdán 8:00–18:00 között Sportnapot rendez az Építők Sporttelepen (1101 Budapest, Vajda Péter utca 38.), amelyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Hírek tagintézményeink sportéletéből - Miskolci Egyetemi Sportnap

Rektori szünet keretében került megrendezésre a XIV. Miskolci Egyetemi Sportnap. A rendezvény történetében példátlan esőzés sem tudta eltántorítani a hallgatókat, igaz a megszokott 3.000-3.500 fős résztvevői létszám idén elmaradt, de a számos elhalasztott program ellenére is mintegy 1.500 fő hallgató (ebből több, mint 1.000 fő regisztrált a különböző sportprogramokra), oktató és egyetemi dolgozó volt jelen az eseményen.