MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

Sporttörténelmi siker: olimpiai verseny először Magyarországon

Az Európai Olimpiai Bizottságok (European Olympic Committees, EOC) 41. közgyűlésén, Rómában, eldőlt, hogy Győr városa rendezheti 2017 júliusában (júl. 22-29) a XIV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (European Youth Olympic Festival, EYOF).

Cseh, Risztov, Sors és Verrasztó is indult az Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon

Nem túlzás állítani, hogy aki szombaton délelőtt kilátogatott a Császár-Komjádi Béla Uszodába, az úszósportág világklasszisaival találkozhatott az idei Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon. Az olimpiai bajnok Risztov Éva, a londoni bronzérmes, 2011-ben háromszoros Universiade győztes Cseh László, a paralimpiai bajnok Sors Tamás, az Európa-bajnok Verrasztó Evelyn, továbbá Bernek Péter, Biczó Bence, Pulai Bence és Takács Krisztián egyaránt megméretették magukat a mezőnyben. A Cseh Lászlóval felálló BME uralta a mezőnyt, hat aranyéremmel nyerték a csapatversenyt.