MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

2013. július 07., vasárnap 15:58

Universiade: Bor Barna ezüstérmes

Universiade: Bor Barna ezüstérmes

Bor Barna ezüstérmes lett a kazanyi Universiádén. A cselgáncsozóknál, a +100 kilósok mezőnyében a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, a vb- és Eb-ezüstérmes Bor Barna a dobogó második fokára lépett. A fináléban a koreai Gujam Cho intéssel bizonyult jobbnak. Barnának két, míg Cho-nak egy intése volt.

Harminc felsőoktatási intézménnyel írt alá megállapodást a MOB

A MOB Olimpikon Életút Programjában érintett 30 felsőoktatási intézmény vezetőjével, az olimpikonok felsőfokú tanulmányainak segítésére írt alá 2016. december 31-ig szóló együttműködési megállapodást Borkai Zsolt, a MOB elnök, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem épületében tartott Magyar Rektori Konferencia keretében, június 26-án.

Az EFOTT lehet a nyár legsportosabb fesztiválja

Igazi csemegének ígérkezik Zánkán a június 29-e, a Civil Tér színpadát ugyanis sztársportolók lepik el, akik a beszélgetésen túl, egy kis mozgásra is kaphatóak lesznek. A nyár legsportosabb fesztiváljának ígérkező EFOTT-on a hagyományos sportágak mellett az újdonságnak számító sárkányhajózás és a bossaball is kipróbálható, de a vízi mókák és a szervezett bicikli-túrák sem maradnak el. Íme egy kis ízelítő a közel 50 „mozgólehetőség” közül.

2013. május 02., csütörtök 11:07

Ülést tartott a MOB Médiabizottsága

Ülést tartott a MOB Médiabizottsága

Riskó Géza MTVA sportfőszerkesztő vezetésével ülést tartott kedden a Magyar Olimpiai Bizottság Médiabizottsága.

2013. április 28., vasárnap 10:36

Judo EB: Csernoviczki Éva Európa-bajnok

Judo EB: Csernoviczki Éva Európa-bajnok

Ennél jobban nem is kezdődhetett volna: Csernoviczki Éva aranyérmet szerzett a budapesti adidas Judo Európa-bajnokság első versenynapján! Ez a magyar judosport tizenhatodik kontinensbajnoki aranyérme a felnőttek között. A nyitónapon két férfi (-60,-66 kg) és három női (-48, -52, -57 kg) súlycsoport küzdelmeire került sor, hét magyar versenyzőért szoríthatott a hazai publikum.

2013. április 20., szombat 21:33

Judo Európa-bajnokság

Judo Európa-bajnokság

Az idén fennállásának 65. évfordulóját ünneplő Európai Judo Szövetség (EJU) és a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) 2013. április 25. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezi meg az év egyik legrangosabb magyarországi sporteseményét, az adidas Judo Európa-bajnokságot, amelyre 42 ország 410 judósát nevezte nemzeti szövetsége.

2013. április 04., csütörtök 09:00

Adidas Judo Európa-bajnokság

Adidas Judo Európa-bajnokság

A Magyar Judo Szövetség (MJSZ) 2013. április 25. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezi meg az év egyik legrangosabb magyarországi sporteseményét, az Adidas Judo Európa-bajnokságot. A felnőtt kontinensbajnokságra várhatóan több mint negyven európai ország küldi el legjobb versenyzőit, a magyar válogatott teljes létszámban, vagyis a férfiaknál és a nőknél is kilenc-kilenc egyéni versenyzővel indul. A mieink már túl vannak a válogatóversenyeken, a csapathirdetésre 2013. április 10-én, az MJSZ elnökségi ülése után kerül majd sor.

Risztov Éva az idei Úszó MEFOB-on

Csütörtök este hirdették ki a Sportcsillagok gálaestjén a 2012-es év legjobb sportolóit, edzőit, szövetségi kapitányait.

2012. november 28., szerda 22:15

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség ünnepélyes keretek között köszöntötte a 2012-es londoni olimpia és paralimpia érmes egyetemi sportolóit, valamint a 2012-es egyetemi világbajnokságon érmet szerző magyar versenyzőket.

1. oldal / 2