MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 25., vasárnap 00:00

Itthon maradt a Király Kupa

A magyar-szerb egyetemi-főiskolai sakk válogatott összecsapásán a magyarok 9,5-6,5 arányban győzték le a szerbeket. A két nemzeti válogatott csatája komoly múltra tekint vissza, hiszen immáron 10. alkalommal küzdöttek meg egymással a két ország legjobb felsőoktatásban tanuló sakkozói Kispesten, a Barcza Gedeon SC hagyományos sakkfesztiváljának keretén belül. A Mihók Olivér, Bagi Máté, Grimm Dániel és Juhász Barbara által alkotott magyar fél a szerbeknél két női nagymesterrel és egy nemzetközi mesterrel is megmérkőzött. Az értékszámok alapján a vendégek látszottak idén is esélyesebbnek, így a 9 egymás utáni vereség utáni siker még értékesebb. A Király Kupa - ez volt a magyar-szerb verseny neve - itthon maradt tehát.

 


A 2015. október 8-18 között rendezett eseményen sok más személyiség mellett Rade Drobac, a Szerb Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete is részt vett, akit Vinczek György alpolgármester mellett Rusz Boriszlav, a szerb önkormányzat kispesti vezetője fogadott. Mivel a verseny célja - a sakkon kívül - a magyar-szerb kapcsolatok javítása, a prominens személyiségek megjelenése komoly szervezői munka eredménye volt.

A soron következő tizenegyedik összecsapásra szerb ellenfeleink rajtunk kívül Bulgária és Románia főiskolai válogatottjait is meghívják majd.