MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 28., szerda 23:53

Jövő héten rajtol "A Tudás útja"

Nevezésre buzdít „A Tudás útja” futóverseny idei plakátja. Ebben ez évben is két távon, november 8-án, 11 órakor, a Nagyvárad tér Semmelweis Egyetem elméleti tömbje előtt állnak majd rajthoz mindazok, akik beneveztek „A Tudás útja” futóversenyre. Az "Akadémiai" 6 kilométeres táv a Magyar Tudományos Akadémiáig tart, míg a 21,1 km-es félmaratoni táv a Duna-parton felfűzve az ott található egyetemeket érintve tér vissza a Semmelweis Egyetem előtt lévő célhoz.

 


A félmaratoni távon elindulnak majd az egyetemi - főiskolai országos bajnokság versenyzői, valamint a hallgatói csapatok mellett elrajtoló felsőoktatásban dolgozó férfi és női csapatok is. Nyílt félmaraton kategóriában minden futni szerető résztvevőt várnak a szervezők.

Az esemény csatlakozott a szabadidős sportolást a felsőoktatásban népszerűsítő Sport Pont Programhoz is, így a célba beérkező versenyzők teljesítményükért nem csak befutóérmet kapnak, ha regisztráltak a www.sportpont.hu felületen, pontokat is gyűjthetnek, amelyeket garantált ajándékokra (sporteszközökre, sporttáskára, törölközőre stb.) válthatnak be. Emellett természetesen minden távon és minden kategóriában nemenként az 1-3. helyezettek érem- és oklevél díjazásban is részesülnek. A futók nettó idejét chipekkel mérik majd, a díjakat pedig ismert közéleti szereplők adják át a legkiválóbb teljesítményt nyújtó futóknak.

A versenykiírás a csatolmányból letölthető.