MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 29., csütörtök 16:52

Kiélezett küzdelmek a Kosárlabda MEFOB-on

Remek első félidőt produkáltak a debreceni medikusok (DMSE) és szünetben 11 ponttal vezettek az előző kiírásban a négyes döntőbe jutó egri csapattal szemben. Szünet után a Kosárlabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon koncentrált játékával fordítani tudott az Eger. Színvonalas, fordulatos meccsen közel 35 percig remekül tartotta magát a félidőben még vezető Nyíregyházi Főiskolás csapat a címvédő TFSE ellen, ám a hajrában érvényesült a fővárosi együttes erőfölénye. Parádés első, valamint a végére az erejével elkészült miskolciakkal szemben nyújtott remek utolsó negyedének köszönhetően, fölényes győzelmet aratott a Nyíregyházi Főiskola férfi csapata Miskolcon.


A záró szakaszban dőlt el

Remek első félidőt produkáltak a debreceni medikusok és szünetben 11 ponttal vezettek az előző kiírásban a négyes döntőbe jutó egri csapattal szemben. Szünet után koncentrált játékával fordítani tudott az Eger.

DMSE - EKF SE 58-68 (15-9, 22-17, 7-18, 14-24)

Debrecen, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport.

DMSE: Szűcs, Vidó 5, E. ASSAF15/3, A. ASSAF 16/6, Varnyú 4. Cs: KŐRÖSI 10, Mezei 6, Oláh 2,  Pali.

Eger: Kis S. 3/3, Fülöp 2, CSÁKVÁRI 11, Jakab 6, VARGA I. 14.  Cs: Beák, FREY 15/9, Megyes 5/3, Szabó G. 5/3, Szabó D., Horváth R. 4.

Óriási akarással vetették magukat küzdelembe a  hazaiak, akiknek a jelek szerint jót tett a közelmúltbeli találkozás - még ha nagy "zakóval" is végződött - a városi rivális DEAC-cal. Az első negyedben elsősorban a két Assaf jóvoltából végig irányították a játékot a kissé tompának tűnő egri legénységgel szemben.

A második szakasz elején Csákvári Csaba ugyan próbálta versenyben tartani a vendégeket, ám Eyad Assaf triplájával 10 pontra nőtt a medikus legénység előnye és ez a 10 körüli különbség meg is maradt a félidő végéig.

A második játékrészre egy az elsőben "megismerthez" képest egészen más felfogású egri legénység futott ki a pályára. Frey Patrik vezérletével 10-0-s 4 perccel indítva a második 20-at 1 pontra feljött az Eger. A két Assaf ismét tolt egyet a hazai szekéren. A negyed hajrájában Megyes Ákos és Szabó Gábor egy-egy triplájával fordítottak a vendégek. A szakasz végén 44-44-es döntetlent mutatott az eredményjelző.

A záró etap elején az egri csapat ugyan előnyt szerzett, de a hazai legénység "tapadt" rá. A "döntő csapást" 50-48-as  vezetése után 9-0-s roham formájában mérte a lelkes és helyenként jól játszó medikus gárdára az Eger, amely ha a vártnál jóval nehezebben is, de érvényesítette a papírformát.

 

A szünetben még hátrányban volt a címvédő Nyíregyházán

Színvonalas, fordulatos meccsen közel 35 percig remekül tartotta magát a félidőben még vezető Nyíregyháza a címvédő TFSE ellen, ám a hajrában érvényesült a fővárosi együttes erőfölénye.
NYF SE - TFSE 55-70 (16-16, 23-19, 6-14, 10-21)

Nyíregyháza, egyetemi - főiskolai bajnokság, nők, keleti csoport.

Nyíregyháza: FEKETE 16, Popenko 7/3, Lizák 8, TAKÁCS 9/9, PÁLL 8. Cs: Gömze 7, Boros.

TF: MÁNYOKY 21/9, Lakatos, KARLÓCAI 13, NÉMETH A. 12, VARGA B. 13. Cs: Magyar B., Kováts 2, Sándorfi R 1.

Az első percek váltott vezetés mellett zajló "ismerkedése" és 7-6-os hazai vezetés után Németh Alma eredményességére építve 8-0-lal ugrott meg a címvédő. Ezt követően azonban Fekete Dóra és Lizák Kitti révén a negyed végére ledolgozta hátrányát a Nyíregyháza.

Mányoky Judit vette kezébe nemcsak saját csapata, hanem a meccs irányítását is, a második negyed az ő duplájával indult és triplájával folytatódott. A szakasz közepéig tartotta pár pontos előnyét a TFSE, majd Takács Anna triplája után ismét Fekete pillanatai következtek, s ezek a percek a címvédőnek is feketék voltak, ugyanis a hazai csapat 11-0-s "száguldással" - amelynek Popenko  triplája is részét képezte - visszaszerezte a vezetést és  8 ponttal meg is lépett. Ezt a szünetig  Varga Barbara két duplájával felezte meg, így a Nyíregyháza 4 pontos előnnyel vonulhatott szünetre a bajnokkal szemben.

Térfélcsere után elkeseredett küzdelem folyt a pályán, 3 percig egyetlen Varga duplával. Az első hazai pontokat csaknem a negyed közepén szerezte Fekete. A szakasz hajrájában előbb utolérte, majd Mányoky két újabb triplájával "megelőzte" ellenfelét, azaz átvette a vezetést a TFSE, amely 4 pontos előnnyel várhatta a záró 10 percet.

Nem adta olcsón a bőrét a bajnok ellen a Nyíregyháza, Takács újabb hármasa, majd Gömze Angéla kosara után ismét a hazaiaknál volt az előny.  Lakatos Dóra triplája azonban jel volt a címvédőnek egy döntő rohamra. Ezt a szakasz középső periódusában egységes csapatmunkával mutatta be a TFSE, amelynek játékosai jobban bírták a hajrát, végül 15-1-es futással eldöntötték a maguk javára  a meccset. A lényegében 6 játékossal végig játszó nyíregyháziak  a hajrára elfáradtak. Döntő volt, hogy a TFSE 48-30-ra nyerte a lepattanó csatát.

 

Magabiztos nyíregyházi siker Miskolcon
Parádés első, valamint a végére az erejével elkészült miskolciakkal szemben nyújtott remek utolsó negyedének köszönhetően, fölényes győzelmet aratott a Nyíregyháza férfi csapata Miskolcon.
MEAFC - NYFSE 61-100 (17-35, 17-17, 18-15, 9-33)

Miskolc, egyetemi - főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport.
MEAFC: Orliczki 10/3, Orosz 10, Horváth M. 7/3, SÖRLEI 10/6, GALLÓ 18. Cs: Tamás 6/3, Nagy Z., Jurányi.

Nyíregyháza: BUS 17/12, CZURA 27/3, VIDA 17/15, OLÁH 21/9, SZONDI Á. 12. Cs: Földesi 6, Horányi, Szondi K.

Bár a MEAFC 4-0-lal kezdett, a folytatásban jó ideig csak Galló Márk jelentett veszélyt a vendégek kosarára. A Nyíregyháza a Bus Iván-Czura Attila kettős vezetésével 15-2-es "száguldást" mutatott be. Sörlei Attila és Orosz Bence villanásaival tartotta a lépést ellenfelével a MEAFC. A negyed hajrájában 22-15-ös vezetése után ismét bemutatott egy lehengerlő lerohanást a Nyíregyháza. A két Zoltán, Vida és Oláh is villant a vendégeknél és a 13-0-s rohamuk után kerek 20-szal "mentek" a vendégek. A két középső szakasz küzdelmes, kiegyenlített játékot hozott, a Nyíregyháza biztos vezetését nem fenyegette veszély. A befejező 10 percre erőben "elfogytak" a hazaiak, a meccs a negyedet 13-2-es rohanással kezdő nyíregyházi gárda örömjátékával és fölényes sikerével zárult. A hazaiaknál Galló megint dupla-duplát ért el. A talán legnagyobb különbség a csapatjáték szervezettségében, felépítettségében volt a két csapat között, a gólpasszok összevetésében a nyíregyháziak 19-5-re bizonyultak jobbaknak.