MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 22., csütörtök 19:36

Pályázatot írt ki a MEFS a felsőoktatási intézmények sportszervezési feladatainak támogatására

15 millió forintos keretösszeggel meghirdette pályázatát a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS). A Sportszövetség a felsőoktatási intézmények 2015/16. tanév első félévi sportszervezési feladatait kívánja támogatni eredményességi szempontok alapján. A pályázatokat 2015. november 6-ig postán, a MEFS részére kell feladni a 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. címre, e-mailen pedig az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell megküldeni. A beérkezett pályázatok elbírálása és a szerződéskötés folyamatos.


 

Az elnyert pályázati összeg kifejezetten csak szabadidősport szervezésére, rekreációs célú sportoltatásra fordítható, így például: nagy tömegeket megmozgató rendszeres sportolást biztosító helyi kezdeményezésekre (aerobic klub, futsal bajnokság, futóklub stb.), gólyatáborok sportnépszerűsítő eseményeire, sportágválasztó egyetemi fesztiválokra, sportnapokra, intézményi, kari bajnokságok és versenyek megvalósítására.

Egy intézmény a rendelkezésére álló keretösszegen belül több programot is megvalósíthat, de valamennyinek meg kell felelnie a szakmai minimum elvárásoknak és be kell kapcsolódniuk a 2015. évi SportPont Programba. A legsikeresebb programokat a MEFS honlapján és szakmai konferenciáin „legjobb gyakorlatként” is bemutatja. Lehetőség van arra is, hogy a hallgatói létszám arányában a legnagyobb egy főre eső támogatást elnyert intézményeket a „Legsportosabb egyetem” díjátadóján nyilvánosan elismerjék, így a pályázat PR értékkel is bír.

A pályázatban elnyert összeg felhasználásának időszaka: 2015. augusztus 1. – 2016. január 31. Ebben az időszakban kell a támogatott pályázati tevékenységet megvalósítani, illetve a számlákat és bizonylatokat kiállítani. A pénzügyi teljesítés végső határideje: 2016. február 14., ami egyben az elszámolás megküldésének időpontja is. A szerződéskötést követően a megvalósítás időszakára a sikeresen pályázó intézmény előleg felvételére jogosult, időarányosan a várható támogatás maximum 80%-ig.

A pályázat a MEFS Hajós Alfréd Terveiben leírt célok megvalósítását kívánja elősegíteni. A pályázati felhívás és adatlap a mellékletből letölthető.