MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. május 29., szerda 14:47

Vívó MEFOB: BME siker a nőknél a 2. napon

Május 26-án hét számmal folytatódott az egyetemisták országos vívóbajnoksága.


A maradék hét érem is kiosztásra került a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) utolsó napján, amelyet a férfi párbajtőrösök és a női tőrözők egyéni viadala nyitott meg. A férfiak között egyértelműen a három legnagyobb név a magyar válogatott Peterdi András (PTE), Kiss Gergő (BGF), az idei porec-i junior világbajnokság ezüstérmese, illetve a címvédő és a 2013-as spliti Satelit Világkupa ezüstöse, Serra Solt (DE). Az aranyat végül Peterdi hódította el Kátai Bencével, a Corvinus hallgatójával szemben, többek közt Serrán és Kissen átverekedve magát a döntőig. A bronzérmet Kiss Gergő szerezte meg.

A női tőrözőknél a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet képviselő Zsáry Noémi győzedelmeskedett egy szoros viadalban román csapattársa, Balogh Rékával szemben, aki hazája felnőtt válogatottjával ott lesz a zágrábi vívó Európa bajnokságon. A harmadik helyen végül a szombati napon női párbajtőrben ezüstöt szerző Vasas Dóra (EKF) végzett.

A női kardozóknál a BME vívói hódították meg a dobogót. Az aranyat nagy csatában Benedek Dóra hódította el Pénzes Borbálával szemben, míg a harmadik helyen szintén kiélezett küzdelemben Zsáry Noémi végzett.

A női tőrösök csapatmegmérettetésein ismét csak a BME-sek örülhettek, hiszen ebben a számban is elhódították az aranyat. A Balogh Réka, Szabó Edina, Szigetvári Andrea, Zsáry Noémi négyes először a Farkas Virág, Mihály Kata, Zavoda Dóra debreceni triót győzte le 45-32-re, majd a fináléban a Corvinus kiválóságait, Balogh Teréziát, Katz Nikolettet és Örsi Bernadettet. A bronzért a Debrecen és Pécs küzdött meg, amelyet végül a hajdúságiak szereztek meg.

A férfi párbajtőrösök csapatviadalain a döntőben megismétlődött a tavalyi finálé párosításai, azaz a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Debreceni Egyetem vívói küzdöttek meg egymással. Egy fordulatokkal és izgalmakkal teli asszó során, a végén a Serra Solttal, Serra Györggyel és Serra Bendegúzzal felálló hajdúságiak két tusra feljöttek, de végül nem tudták megfordítani az állást. Így az Arday Péter, Kiss Gergő és Komáromy Poros Csongor BGF-trió nyert. A harmadik helyen a Corvinus végzett, mégpedig a Peterdi Andrást is soraiban tudó Pécsi Tudományegyetem párbajtőrösei ellen.

A női kard csapatszámban sem született meglepetés, ám itt csak két alakulat, a PTE és a BME vívott meg egymással és végül a fővárosiak simán, 45/8-as győzelmet arattak.

A nap végére maradt az újdonságnak számító vegyes csapatverseny, az Universitas váltó. Ebben a versenyszámban az egyes csapatok 6 főből állnak, minden fegyvernemből 1-1 fő, és a mérkőzések 30 találatig mennek. Először a női, majd a férfi kardozók kezdnek, majd ugyanilyen sorrendben következnek a tőrösök és végül a párbajtőrözők. A döntőbe a Corvinus jutott be miután 27/26-ra le tudta győzni a nagyon hajrázó Debreceni Egyetemet. A másik ágon viszont a BME könnyedén, 30/12-vel jutott a fináléba a PTE ellen. Végül egy fordulatos párharc után az arany a Szigetvári Andrea, Mészáros Áron (mindkettő kard), Balogh Réka, Balázs Péter (mindkettő tőr), Gajdán Zsófia, Faludi Péter (mindkettő párbajtőr) BME-hatos nyakába került. A harmadik helyen végül a Debreceni Egyetem hatosa végzett, miután 30/20-ra megverték a Pécsi Tudományegyetem kiválóságait.

 

A vasárnapi nap eredményei:

Férfi párbajtőr egyéni:

1. Peterdi Andtás (PTE)
2. Kátai Bence (Corvinus)
3. Kiss Gergő (BGF)

 

Női tőr egyéni:

1. Zsáry Noémi (BME)
2. Balogh Réka (BME)
3. Vasas Dóra (EKF)

 

Női tőr csapat:

1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2. Budapesti Corvinus Egyetem
3. Debreceni Egyetem

 

Női kard egyéni:

1. Benedek Dóra (BME)
2. Pénzes Borbála (BME)
3. Zsáry Noémi (BME)

 

Férfi párbajtőr csapat:

1. Budapest Gazdasági Főiskola
2. Debreceni Egyetem
3. Budapesti Corvinus Egyetem

 

Női kard csapat:

1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2. Pécsi Tudományegyetem

 

Universitas váltó:

1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2. Budapesti Corvinus Egyetem
3. Debreceni Egyetem

 

Összesített végeredmény:

1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2. Budapesti Corvinus Egyetem
3. Debreceni Egyetem

 

Képek: DHSE-PMD Vívóklub

{gallery}1362{/gallery}