MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. május 28., kedd 22:41

A nőknél Pécs, a férfiaknál Szombathely nyerte a B33 MEFOB-ot

Budapest és Szombathely után, Debrecenben került sor a DECATHLON 3x3 Kosárlabda Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság (B33 MEFOB) harmadik, egyben utolsó fordulójára. Ez az állomás egyben döntővel is felért, mert a FIBA által a 3x3 kosárlabda versenyekre kialakított pontrendszerben elérhető pontok duplájáért folyt a verseny.


Mind a fiú, mind a lány kategóriában a verseny megkezdése előtt még 3-4 csapat pályázott a végső győzelemre, de ahogy haladt előre verseny úgy vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy a nőknél a pécsi, vagy a szegedi egyetem csapata szerezheti meg a végső győzelmet. Mindkét csapat magabiztosan teljesítette az akadályokat, a döntőben pedig végül a győzelmet és ezzel az országos bajnoki címet a pécsiek nyerték egy izgalmas, hosszabbításos mérkőzésen.

A női bajnokság végeredménye:
1. PEAC (Pécsi Tudományegyetem)                                 46.900 pont
2. USC-Szeged (Szegedi Tudományegyetem)                         45.000 pont
3. MTE SE (Semmelweis Egyetem)                                  22.300 pont

 

Sokkal izgalmasabb volt a férfiak küzdelme, ahol az egyik esélyes a szombathelyi csapat, csak a legjobb másodikként, jobb pontkülönbsége miatt jutott az elődöntőbe. Ez viszont már elég volt számukra az összesített győzelemhez. A debreceni döntőt a Közgáz és a SMAFC csapatai között az országos bajnokság második helyéről döntött, amit végül a budapesti csapat nyert meg.

A férfi bajnokság végeredménye:
1. SZOESE (Nyugat-magyarországi Egyetem, Szombathely)   39.100 pont
2. KÖZGÁZ (Budapesti Corvinus Egyetem)                  37.900  pont
3. SMAFC (Nyugat-magyarországi Egyetem, Sopron)         33.500 pont

A bajnokság a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség együttműködésében valósult meg, a MEFOB-ok között első alkalommal szerepelt a B33 sportág. Az értékes díjazást a névadó szponzor, a DECATHLON biztosította, támogatásával növelve a bajnokság presztízsét. A profi lebonyolításról, az egyes állomások gördülékeny megszervezéséről a Sport Division Kft. gondoskodott. Az eredményhírdetésen részt vett Rakaczki Zoltán, a MEFS sportszakmai munkatársa.

 

Képgaléria

{gallery}1363{/gallery}