MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. május 29., szerda 15:58

Atlétika MEFOB: Mozgalmas hétvége a TF pályán

A Dr. Koltai Jenő Sportközpont, a TF pálya fogadta a szabadtéri idény első kétnapos versenyének, az Egyetemi és Főiskolai Országos bajnokságnak indulóit. A gördülékeny rendezésű, családias hangulatú eseményen a bajnoki címekért való küzdelmek mellett néhány bíztató eredményre is felfigyelhetett a szakértő közönség.


Kiemelkedett Baji Balázs 110 méteres gátfutása, amely számára új egyéni csúcsot, 13,46 mp-es időt hozott.„- A felkészülésem jól sikerült, az elmúlt időszakban szerencsére nem volt semmi hátráltató tényező – mondta a békéscsabai atléta.

"A portugáliai edzőtáborban is minden eltervezett munkát elvégeztem. A mai verseny előtt bíztam abban, hogy egyéni csúcs közelében, esetleg azon belül futok. Ez sikerült is, eddig 13,50 volt a legjobbam…" Baji Balázs teljes nyilatkozata a felkészülésről, a versenyről és a további tervekről a videó mellékletben megtekinthető az alábbi linken.

A bajnokság és a meghívásos verseny keretében rajthoz állt több válogatott atléta is. Így többek között az EB második Deák Nagy Marcell nyerte a 400 métert / 47,78 mp.; Kása Tibor 21,05 mp-vel ért célba 200 méteren, Kaptur Éva 23,60-nal kezdte az idényt ugyan ezen a távon és hátszéllel 11,42 mp-t futott 100-on.

Jó tempót futott 600 méteren Kazi Tamás / 1:16,75 p.; hosszú sérülés után bíztató eredményt ért el 400-on Zsigovits Natália / 54,61 mp. Bakosi Péter 219 cm-t ugrott magasban. A Puskás stadion dobópályáján rendezett kalapácsvetésben az ifjúsági lányok 3 kg-os kalapáccsal ismét magas szinten versenyeztek egymással / 1. Völgyi Helga 73,39 m.

A változatos küzdelmek eredményei lentebb olvashatók.

 

Betöltés folyamatban ...

Betöltés folyamatban ...

 

Forrás: masz.hu

Képek: Mérei László, Lengyák György

Képgaléria

{gallery}1365{/gallery}