MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. augusztus 21., szerda 17:43

Állami kitüntetések augusztus 20. alkalmából

Az államalapítás ünnepe alkalmából Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügy-miniszter a Néprajzi Múzeumban, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Színházban adott át állami kitüntetéseket.


Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a nemzeti ünnepünk alkalmából, a köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át a Néprajzi Múzeumban

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést adta át kiemelkedő sporteredményeiért, a magyar sport érdekében végzett sokoldalú tevékenysége, életpályája elismeréseként, az olimpiai bajnokok klubja  korábbi elnöke, Dömötör Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, úszó, edző részére.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést a gazdaság fejlesztése, a sport támogatása, a közösség építése, valamint a polgári értékrend erősítése érdekében végzett több évtizedes tevékenysége elismeréseként vehette át Antók Zoltán üzletember.

A Magyar Arany Érdemkereszti polgári tagozata kitüntetésben részesült sportolói, edzői és a sportközéletben betöltött szerepe elismeréseként Szigeti Csaba golfedző, továbbá edzői és a sportközéletben betöltött szerepe elismeréseként Tringer László mesteredző, a Profi Magyar Golfszövetség alapító-elnöke.

 

Kitüntetések a Nemzeti Színházban

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából, a köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át. A Nemzeti Színházban tartott ünnepségen több mint félszáz kitüntetett - köztük művészek, tanárok, orvosok, sportolók, tudósok, újságírók - vehették át a Magyar Érdemrend közép- és lovagkeresztjeit, valamint a Magyar Arany-, Ezüst- és Bronz Érdemkereszteket.

Kimagasló színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át Dr. Fenyvesi Máté, 76-szoros magyar válogatott labdarúgó, a Ferencváros örökös bajnoka, állatorvos részére.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt elismeréssel díjazták Nyulászi Andrást, nyugalmazott testnevelő tanárt, öttusaedzőt.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át Bárdos István, a Magyar Postagalamb Sportszövetség elnöke, továbbá Németh Lajos, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar tanszékvezető egyetemi mestertanára részére.

 

Forrás: MOB.hu