MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Árvai Károly/kormany.hu

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportért felelős államtitkára és dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára adta át a sportcsillagok ösztöndíját az idei év díjazottjainak. Az eseményen jelen volt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Székely Mózes, Fábián László, a MOB sportigazgatója és a díjazottak felsőoktatási intézményeinek rektorai is.

Eldőlt, kik kapják a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának nyertesei között szerepel a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség nagykövete, a háromszoros Universiade győztes, többszörös olimpiai ezüst- és bronzérmes, többszörös világbajnok úszó Cseh László és a 2013-as kazanyi Universiade győztes, kétszeres Európa-bajnok magyar judos Joó Abigél.

Sporttudományi oktatóközpontot és Buzánszky-szobrot avattak Debrecenben

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára, dr. Székely Mózes is részt vett Debrecenben az egyetem sporttudományi oktatóközpont átadó ünnepségén, ahol felavatták a januárban elhunyt Nemzet Sportolójának, az aranycsapat egykori hátvédjének egész alakos bronzszobrát is. A komplexum 1,8 milliárd forint európai uniós támogatással valósult meg.

 

Balog Zoltán miniszter nyitotta meg az év legsportosabb fesztiválját, az EFOTT-ot

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg ma az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját, amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye. Az év legsportosabb fesztiváljának megnyitóján a Felsőoktatási és Tervezési Testület elnöke, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, Dr. Székely Mózes az egyetemi sportélet fejlesztésének támogatásáért köszönetet mondva, az Universiade győztesek fotóit tartalmazó képet, valamint SportPontos ajándékcsomagot adott át a miniszternek. A felsőoktatásban tanuló hallgatókat sportolásra ösztönző SPP-t az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával valósítja meg a MEFS és a HÖOK.

2013. augusztus 21., szerda 17:43

Állami kitüntetések augusztus 20. alkalmából

Állami kitüntetések augusztus 20. alkalmából

Az államalapítás ünnepe alkalmából Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügy-miniszter a Néprajzi Múzeumban, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Színházban adott át állami kitüntetéseket.

2013. augusztus 16., péntek 21:46

Miniszteri dicséret

Miniszteri dicséret

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere gratulált a magyar egyetemi karate válogatott teljesítményéhez és elismerte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és partnerei munkáját, amit a VI. Budapesti Egyetemi Karate Európa-bajnokságon végeztek.

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj alapításáról döntött a kormány

Felsőoktatási intézményekben hallgatói jogviszonnyal rendelkező, ötkarikás sportágakban szereplő, olimpiai, világ- vagy Európa-bajnoki éremesélyesnek számító versenyzőknek adható Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj alapításáról döntött a kormány.

Kihirdették a Jó tanuló - jó sportoló pályázat nyerteseit!

Kihirdette a "Jó tanuló - jó sportoló" pályázat 2013-as nyerteseit az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca idén is öt korcsoportban – az 1999-2000-ben születettek, 1997-1998-ben születettek, 1995-1996-ben születettek, 1992-1993-1994-ban születettek és a 2011/2012-es tanévben felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói – osztotta ki a díjakat.