MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 16., kedd 20:07

Universiade: Szerda délben érkezik az ezüstgép a női vízilabdázókkal

Július 17-én, szerdán érkezik haza (Ferihegy 2B) az Universiadén ezüstérmes női egyetemi vízilabda válogatott. A döntőben Kelemen Attila együttese 12-6-os félidő után 18-11-re kikapott az olimpiai- és világbajnoki résztvevőkkel felálló házigazda orosz csapattól.


 

Női vízilabda, döntő: Oroszország-Magyarország 18-11 (6-4, 6-2, 1-1, 5-4)

„Nem szégyen kikapni egy erősebb csapattól. Az Universiade előtt nem tudtuk, hogy milyen csapattal jönnek az oroszok. A legjobbal. A többi ellenféllel viszont nagyon jó mérkőzéseket játszottunk. Örülök az ezüstnek” – nyilatkozta www.egyetemisport.hu-nak a döntőben négyszer eredményes Kisteleki Hanna Anna, a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatója, a BVSC játékosa.

„Remek volt a kazanyi torna. Boldog vagyok, hogy részt vehettem a világ második legnagyobb sporteseményén. Az oroszok jobbak voltak, de nem lehajtott fejjel megyünk haza. A magyar felnőtt válogatott is szoros meccseket szokott velük játszani” – mondta Dalmády Petra, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója.

„Lehet örülni az ezüstéremnek is. Az oroszok ellen felemás játékot nyújtottunk. A szünet után kiegyenlített volt a játék. Egyáltalán nem kell elkeserednünk”- tette hozzá Gangl Edina, az Eger kapusa, az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója.

„Szeretnék gratulálni a lányoknak. Helytálltak. Nagyon jó eredmény másodiknak lenni egy ilyen magas színvonalú világversenyen. Az oroszoknak bejöttek a lefordulások. Ebben is erősek. Nálunk a B-csapat játszott, náluk az első. Mindenesetre le a kalappal a csapat előtt” – mondta Kelemen Attila szövetségi kapitány.

„Véleményem szerint Magyarország nyerte meg az Universiadét, hiszen az oroszok a legerősebb, felnőtt, A-csapatukkal játszottak. Gratulálok a női válogatottnak” – nyilatkozta Beck György, a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke.

Szerdán, Magyarország-Oroszország férfi döntő, magyar idős szerint 11 órakor. Élő közvetítés: www.livefisu.tv