MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Le a kalappal a döntős férfi pólósok és Csere Gáspár előtt

Egyre kevesebb versenyszám van már csak hátra, a 272 arany legtöbbje már megtalálta a gazdáját. Ma abban a három sportágban is eredményhirdetésre került sor, ahol magyarok is indultak. Ezzel az összes egyéni sportolónk be is fejezte szereplését Gwangjuban a 28. Nyári Universiaden. 

Visszanéztünk Szocsira: büszke lehet az egyetemi sport!

Talán kevesen tudják, hogy a Szocsi Téli Olimpián szerepelt Magyar Csapat jelentős részét aktív egyetemi - főiskolai hallgatók alkották. A már több világversenyen is bizonyított sportoló fiatalok a nemrég befejeződött téli olimpián is bizonyították: a magyar egyetemi sportnak van mire büszkének lenni.

Sajtóközlemény - Magyarország a 2019-es helyett későbbi Universadera pályázik

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) 2013. szeptember 14-én nyújtotta be pályázatát a 2019-es XXX. nyári Universiade budapesti megrendezésére. Budapest mellett Brazíliaváros és Baku nyújtott be pályázatot, október végén Baku visszalépett. A budapesti pályázat erényeként értékelték, hogy a fővárosban elindult jelentős sportlétesítmény fejlesztésekre tekintettel nagy biztonsággal és költséghatékonyan megrendezhető lenne az esemény, továbbá támogató visszaigazolást kapott a tervezett Universiade gazdag és színvonalas programkínálata.

Universiade: Szerda délben érkezik az ezüstgép a női vízilabdázókkal

Július 17-én, szerdán érkezik haza (Ferihegy 2B) az Universiadén ezüstérmes női egyetemi vízilabda válogatott. A döntőben Kelemen Attila együttese 12-6-os félidő után 18-11-re kikapott az olimpiai- és világbajnoki résztvevőkkel felálló házigazda orosz csapattól.

Komoly tervek: fókuszban a kazanyi Universide is a MOB médiabizottságában

A magyar sajtó olimpiai tapasztalatai mellett a jövőbeni tervekről tárgyalt pénteken Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztőjének vezetésével a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nyáron alakult médiabizottsága.