MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Vízilabdásaink az Universiadén is nyerni szeretnének - Edzőmeccsen az egyetemi válogatott legyőzte a magyar válogatottat

Felkészülésében a hajrájához érkezett az Universiadéra készülő egyetemista és főiskolás vízilabdásokból álló magyar csapat. Helyzetjelentésnek talán elég annyi, hogy a múlt héten a magyar felsőoktatás legkiválóbb vízilabdásaiból összeválogatott hallgatók 5:3-ra győzedelmeskedtek a Benedek Tibor által vezetett magyar válogatott felett. Jó előjelként értékelhető a kimondottan izgalmas, átgondolt összecsapásokkal tarkított, gólokban nem túl gazdag, kiélezett és küzdelmes presztízscsata a Margitszigeten, amely sok tanulsággal szolgált mindkét együttes számára.

2015. április 15., szerda 09:29

Megvédte bajnoki címét a BGF

Megvédte bajnoki címét a BGF

A hétvégi III. Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) házigazdája, a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Semmelweis Egyetem (SE), míg fővédnöke prof. dr. Szél Ágoston, a SE rektora, továbbá prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok dr. Faragó Tamás volt. A szervezőbizottságot prof. dr. Merkely Béla, az SE sportegyesületének elnöke irányította, a konkrét szervezésért a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub Sportegyesület (SEVK SE) alelnökeként és a MEFS vízilabda szakreferenseként Jancsó Máté felelt.

Hétvégén dől el a 2015-ös vízilabda egyetemi bajnoki cím

Az idén új formában zajlik a Vízilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A korábbi egyfordulós verseny helyett 2015-ben két hétvégés mérkőzések után hirdetnek végső sorrendet. Az első fordulót február 14-15-én szervezte meg – akárcsak 2013-ban és 2014-ben – a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel és a Magyar Vízilabda Szövetséggel karöltve, a második forduló pedig április 11-12-én következik, a jól megszokott helyszínen a Császár-Komjádi Uszodában.

2015. február 18., szerda 09:09

Szoros mezőny a 2015-ös Vízilabda MEFOB-on

Szoros mezőny a 2015-ös Vízilabda MEFOB-on

Túl vagyunk a 2015-ös Vízilabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) első fordulóján, amelyet a Nyéki Imre Uszodában tartottak február 14-15-én. A harmadik alkalommal megrendezett, idén két fordulóssá bővülő, MEFOB egyetemi vízilabda csapatai igazán szoros és izgalmas meccsekkel szórakoztatták a közönséget.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

Jöhet a harmadik! Sikerek a vízben és a parton a II. Magyar Egyetemi - Főiskolai Vízilabda Országos Bajnokságon

Új helyszínen, több csapattal, de ismét kiváló küzdelmekkel és elismerést érdemlő eredményekkel zárult a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság. Az olimpikonokat, olimpiai bajnokokat és neves vendégeket is szép számmal felvonultató MEFOB-on a Budapesti Gazdasági Főiskola csapata diadalmaskodott az Eötvös Loránd Tudományegyetem gárdája és a bronzérmes (tavalyi bajnok) Budapesti Corvinus Egyetem alakulata előtt. A különleges szabályokat is felvonultató meccseket olyan közismert klasszisok vezették, mint Kenéz György, Steinmetz Ádám, Fodor Rajmund, Gergely István vagy Benedek Tibor.

Vízilabda MEFOB: sportsztár-parádé a Kondorosi uszodában

Benedek Tibor, Csapó Gábor, Faragó Tamás, Fodor Rajmund, Gergely István, Kenéz György, Steinmetz Ádám és Székely Bulcsú is ott lesz április 5-6-án a Kondorosi úti uszodában rendezett vízilabda MEFOB-on. A tavalyi egyértelmű siker után az idén másodszor is megrendezésre kerül ugyanis a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság, a múlt évi kilenc fiúcsapat után ezúttal tizenegy diákalakulat részvételével a Semmelweis Egyetem, a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Egyetemi - és Főiskolai Sportszövetség szervezésében.

2013. december 11., szerda 09:05

Vízilabda MEFOB - felhívás!

Vízilabda MEFOB - felhívás!

A 2013-as nagy sikerre való tekintettel 2014-ben ismét megrendezésre kerül a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatásával a Magyar Egyetemi-Főiskolai Vízilabda-bajnokság, melyre érdeklődő egyetemek/főiskolák jelentkezését várjuk a jelenlegi 10 csapat mellé ((Semmelweis Egyetem (SE), Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE), Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), Károli Gáspár Református Egyetem (KRE), Szegedi Tudományegyetem (SZTE), Pécsi Tudományegyetem (PTE), Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), Debreceni Egyetem (DE)).

Universiade: Szerda délben érkezik az ezüstgép a női vízilabdázókkal

Július 17-én, szerdán érkezik haza (Ferihegy 2B) az Universiadén ezüstérmes női egyetemi vízilabda válogatott. A döntőben Kelemen Attila együttese 12-6-os félidő után 18-11-re kikapott az olimpiai- és világbajnoki résztvevőkkel felálló házigazda orosz csapattól.

2013. március 28., csütörtök 14:59

A FISU és az EUSA kiemelte a vízilabda MEFOB-ot

A FISU és az EUSA kiemelte a vízilabda MEFOB-ot

Ismét a Nemzetközi - (FISU) és az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) honlapjának címoldalára került a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS). A nemzetközi szervezetek weboldalai kiemelten foglalkoznak a hétvégi vízilabda egyetemi bajnoksággal, mely a Corvinus Egyetem győzelmével zárult.

1. oldal / 2