MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Jöhet a harmadik! Sikerek a vízben és a parton a II. Magyar Egyetemi - Főiskolai Vízilabda Országos Bajnokságon

Új helyszínen, több csapattal, de ismét kiváló küzdelmekkel és elismerést érdemlő eredményekkel zárult a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság. Az olimpikonokat, olimpiai bajnokokat és neves vendégeket is szép számmal felvonultató MEFOB-on a Budapesti Gazdasági Főiskola csapata diadalmaskodott az Eötvös Loránd Tudományegyetem gárdája és a bronzérmes (tavalyi bajnok) Budapesti Corvinus Egyetem alakulata előtt. A különleges szabályokat is felvonultató meccseket olyan közismert klasszisok vezették, mint Kenéz György, Steinmetz Ádám, Fodor Rajmund, Gergely István vagy Benedek Tibor.

Vízilabda MEFOB: sportsztár-parádé a Kondorosi uszodában

Benedek Tibor, Csapó Gábor, Faragó Tamás, Fodor Rajmund, Gergely István, Kenéz György, Steinmetz Ádám és Székely Bulcsú is ott lesz április 5-6-án a Kondorosi úti uszodában rendezett vízilabda MEFOB-on. A tavalyi egyértelmű siker után az idén másodszor is megrendezésre kerül ugyanis a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság, a múlt évi kilenc fiúcsapat után ezúttal tizenegy diákalakulat részvételével a Semmelweis Egyetem, a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Egyetemi - és Főiskolai Sportszövetség szervezésében.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

Universiade: Szerda délben érkezik az ezüstgép a női vízilabdázókkal

Július 17-én, szerdán érkezik haza (Ferihegy 2B) az Universiadén ezüstérmes női egyetemi vízilabda válogatott. A döntőben Kelemen Attila együttese 12-6-os félidő után 18-11-re kikapott az olimpiai- és világbajnoki résztvevőkkel felálló házigazda orosz csapattól.

Universiade: Ezüstérmes a női egyetemi vízilabda válogatott

Hihetetlen atmoszféra a magyar-orosz női vízilabda döntőn. Nyilvánvaló, hazai szurkolókkal megtelt a lelátó, de itt vannak a férfi vízilabdázók és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség delegációja is, élén dr. Freyer Tamás csapatvezetővel. Az oroszok teljes kerete olimpiai- és világbajnoki résztvevőkre épül.

2013. július 15., hétfő 00:01

Universiade: Soha rosszabb napot!

Universiade: Soha rosszabb napot!

A Magyar Egyetemi Csapat július 13-án, vasárnap, 1 arany- és 3 bronzérmet nyert Kazanyban, ráadásul a női vízilabda csapat döntőbe jutott.

Universiade: A női vízilabda döntőben Magyarország!

Óriási lehetőség előtt a női póló csapat: a döntő a tét. A kazanyi női vízilabda elődöntőt Kanada ellen a magyar egyetemi csapat a következő összeállításban kezdte: Gangl – Csabai, Kisteleki, Gémes, Dalmády Sz., Hevesi, Somhegyi. Fantasztikusan indult a találkozó.

Universiade: Papírforma győzelem, 4 között a női vízilabda csapat

Érvényesült a papírforma a női vízilabda negyeddöntőben. A magyar női egyetemi csapat simán legyőzte Japánt, Kazanyban. Kelemen Attila együttesének ellenfele Kanada lesz a 4 között.

Universiade: Pontszerzés nyújtón, bravúrgyőzelem, hétpróba

Összefoglaló Kazanyból a szerdai nap eseményeiről magyar vonatkozásban.

1. oldal / 2