MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

Universiade: Szerda délben érkezik az ezüstgép a női vízilabdázókkal

Július 17-én, szerdán érkezik haza (Ferihegy 2B) az Universiadén ezüstérmes női egyetemi vízilabda válogatott. A döntőben Kelemen Attila együttese 12-6-os félidő után 18-11-re kikapott az olimpiai- és világbajnoki résztvevőkkel felálló házigazda orosz csapattól.

Universiade: Ezüstérmes a női egyetemi vízilabda válogatott

Hihetetlen atmoszféra a magyar-orosz női vízilabda döntőn. Nyilvánvaló, hazai szurkolókkal megtelt a lelátó, de itt vannak a férfi vízilabdázók és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség delegációja is, élén dr. Freyer Tamás csapatvezetővel. Az oroszok teljes kerete olimpiai- és világbajnoki résztvevőkre épül.

Universiade: A női vízilabda döntőben Magyarország!

Óriási lehetőség előtt a női póló csapat: a döntő a tét. A kazanyi női vízilabda elődöntőt Kanada ellen a magyar egyetemi csapat a következő összeállításban kezdte: Gangl – Csabai, Kisteleki, Gémes, Dalmády Sz., Hevesi, Somhegyi. Fantasztikusan indult a találkozó.

Universiade: Pontszerzés nyújtón, bravúrgyőzelem, hétpróba

Összefoglaló Kazanyból a szerdai nap eseményeiről magyar vonatkozásban.

Universiade: Női csoportelsőség és 11 gólos férfi győzelem

Az első versenynap, amikor nem született magyar érem Kazanyban.

Universiade: A második meccsét is megnyerte a női vízilabda válogatott

A magyar egyetemi női vízilabda csapat 10-6-ra legyőzte Ausztráliát a második csoportmérkőzésén. Kelemen Attila már az első negyedben megmutatta, hogy mely csapat dominál a medencében, Gangl Edina pedig remekül védett (76,9%).

2013. július 06., szombat 12:27

Universiade: A női vízilabdázók is oktattak

Universiade: A női vízilabdázók is oktattak

A magyar női egyetemi vízilabda válogatott 12-5-re legyőzte az Egyesült Államokat. A szünetben 8-2 volt az állás. A nők is lejátszották első mérkőzésüket a 27. Nyári Universiadén, Kazanyban. Csakúgy, mint a férfi együttes, Kelemen Attila csapata is magabiztosan győzött, annak ellenére, hogy ezen a találkozón picivel szorosabb eredmény született.

Universiade: Felvonták a magyar zászlót a faluban

A szerda délutáni „orosz hőségben” felvonták a magyar zászlót az Universiade Faluban a XXVII. Nyári Universiádén, Kazanyban.