MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 11., csütörtök 18:05

Universiade: Megvan a negyedik judo érem

Judóban, csapatban, Majer Tibor (66 kg), Zámbori Bence (66 kg), Ungvári Attila (73 kg), Csoknyai László (81 kg), Vér Gábor (90 kg), Crjenics Miklós, Bor Barna (100-100 kg, ebben a súlycsoportban Crjenics és Bor felváltva judóztak) bronzérmet szerzett a kazanyi Universiádén.


 

A magyar csapat a 16 között 4-1-re verte Csehországot, majd ugyanilyen arányban kikapott Koreától. A Nagy András és Németh Endre által irányított csapat a vigaszágra került. A magyarok a kirgizeket 5-0-ra verték, a bronzmérkőzésen pedig 3-2-re legyőzték Lengyelországot. A viadalon összesen 22 csapat indult. A judósok négy érmet (Joó Abigél, Bor Barna, Csoknyai László, csapat) és egy pontszerző helyet (Ungvári Attila) szereztek az Universiadén. A Magyar Egyetemi Csapat összesen immár 6 érmet nyert (1 arany, 1 ezüst, 4 bronz).

„Színvonalas Universiadét zártunk. Az oroszok az első csapatukat indították Kazanyban. Számos olimpiai bajnok és ötkarikás érmes is megmérettette magát Kazanyban. Ilyen komoly mezőnyben óriási fegyvertény, hogy ilyen remekül szerepelt a magyar egyetemi judo válogatott. Az Universiadék történetében soha nem nyertünk ennyi érmet. Mindez azt bizonyítja, hogy a magyar judo továbbra is erős” – értékelt dr. Németh Endre edző.