MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Karakas, Vér, Zámbori és Baczkó egyetemi magyar bajnok

Huszonkét egyetem és főiskola százötven hallgatója mérte össze tudását a Budapesten megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Judo Bajnokságon november 30-án. Egyetemi magyar bajnoki címet szerzett az olimpiai ötödik Karakas Hedvig, a kazanyi Universiaden bronzérmet szerző Vér Gábor és Zámbori Bence, valamint a szintén Universiade résztvevő Baczkó Bernadett. Az egyetemek közötti pontversenyt a Semmelweis Egyetem nyerte. Az esemény szervezője a Magyar Judo Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, fővédnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetem volt.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

2013. július 11., csütörtök 18:05

Universiade: Megvan a negyedik judo érem

Universiade: Megvan a negyedik judo érem

Judóban, csapatban, Majer Tibor (66 kg), Zámbori Bence (66 kg), Ungvári Attila (73 kg), Csoknyai László (81 kg), Vér Gábor (90 kg), Crjenics Miklós, Bor Barna (100-100 kg, ebben a súlycsoportban Crjenics és Bor felváltva judóztak) bronzérmet szerzett a kazanyi Universiádén.

Universiade: július 9-i összefoglaló és előrejelzés

A Blaskó Lili, Fazekas Eperke, Kiss Júlia, Koltai Kinga, Kovács Zsuzsanna, László Réka, László Zsófia, Tringer Sára, Vándor Csilla összeállítású magyar szinkronúszó csapat bronzérmes lett a kombinációs kűrben. A házigazda Oroszország és Japán mögött végzett Magyarország a harmadik helyen 78.070 pontszámmal. „Jól szerepeltek a lányok mind duóban (Kiss-Fazekas, 6. hely), mind combóban. Utóbbiban csapatunk jobb eredményt ért el mint a tavalyi Európa-bajnokságon. Ez előrelépés” – nyilatkozta a egyetemisport.hu -nak Horváth Erika edző.

2013. április 29., hétfő 00:25

Ötödik és hetedik hellyel búcsúztunk

Ötödik és hetedik hellyel búcsúztunk

Vasárnap véget ért a budapesti adidas Judo Európa-bajnokság, a zárónapon a csapatversenyekre került sor. A férfiaknál Grúzia, a nőknél Hollandia nyert, a mieink egy ötödik és egy hetedik hellyel búcsúztak el a Papp László Budapest Sportarénától.

2013. április 28., vasárnap 10:36

Judo EB: Csernoviczki Éva Európa-bajnok

Judo EB: Csernoviczki Éva Európa-bajnok

Ennél jobban nem is kezdődhetett volna: Csernoviczki Éva aranyérmet szerzett a budapesti adidas Judo Európa-bajnokság első versenynapján! Ez a magyar judosport tizenhatodik kontinensbajnoki aranyérme a felnőttek között. A nyitónapon két férfi (-60,-66 kg) és három női (-48, -52, -57 kg) súlycsoport küzdelmeire került sor, hét magyar versenyzőért szoríthatott a hazai publikum.

Joó Abigél és Csoknyai László is országos egyetemi bajnok

Tatamira lépett a magyar judosport élvonala is a szombaton megrendezett egyetemi-főiskolai judo bajnokságon. Az egyetemi bajnokság 174 indulóval és 26 résztvevő intézménnyel az idei év legnagyobb létszámú judoeseménye volt hazánkban. A mezőnyben köszönthették a szurkolók az olimpiai ötödik Joó Abigélt, a londoni résztvevő Csoknyai Lászlót, az U23-as bajnok Kiss Norbertet, és az U23-as Európa-bajnok Zámbori Bencét is. Bemutató mérkőzésen dr. Kovács Antal, a magyar judosport első, és eddig egyetlen olimpiai bajnoka és az Universiade bronzérmes Bor Barna is megmérették magukat a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) küzdősport centrumában.