MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. június 11., szerda 07:47

Új bajnokot avattak a Telekom ELTE-BEAC Bajnokságban

Az FC Schlossmühle lett a bajnok az ELTE-BEAC bajnokság első osztályának csapatai között. Az FC Schlossmühle és a többszörös győztes, jelenleg is regnáló jogász bajnok NSZK-nak egyaránt volt esélye, de végül új bajnok nyerte el az elsőséget.


A Telekom támogatásával és az MLSZ és a MEFS közös koordinálásában, az országos Telekom Egyetemi Labdarúgó Liga idén tavasszal indult.  A Lágymányosi bajnokságban, négy osztályban A-ligától, D-ligáig játszanak a csapatok. Több mint 1000 hallgató, 117 csapatban hétfőtől-péntekig heti rendszerességgel sportol az ELTE Bogdánfy úti és KCSSK pályáin. A csapatok 4+1 egyben a futsal egyszerűsített játékszabályai szerint játszanak. Hazánkban sehol ennyien nem űzik rendszeresen a futsalt, mint az ELTE-n.  

Az ELTE bajnokságában szereplő bajnokcsapat is részt vehet július 23-24-én, Debrecenben a Campus Sportfesztiválon, ahol a legjobb tizennégy hazai egyetemi, főiskolai csapattal mérkőznek meg az országos döntőn.

A bajnokság szervezője Sajben Marcellt szerint a 2013/2014-es bajnokság kapcsán a szervezésben komoly előrelépés következett be, mivel az MLSZ és a MEFS közreműködésével olyan támogatót sikerült a sportág mellé állítani, mint a Telekom. Sajben Marcell elmondta, a döntővel egy időben, a bajnokság keddi játéknapján a Telekom hostessekkel, játékokkal, zenés programokkal, ajándékokkal, pihenősarokkal és lövés erősségmérővel települt ki. „Emellett az ELTE-BEAC Aerobik – kihasználva a szép nyári időt – szezonkezdő, szabadtéri edzésnapot hirdetett, amin több mint 150 résztvevő volt” - közölte a főszervező, aki emlékeztetett arra is, hogy a délutáni program keretében öt különböző óratípuson vehettek részt az ELTE-s lányok.

A bajnokság előrehaladtával a többi résztvevő felsőoktatási intézményben is kiderül, hogy kik lesznek a bajnokok, kik lesznek ott a Campuson az országos döntőn.

 

Képgaléria

{gallery}1775{/gallery}