MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Nyári sportizgalmakkal várja a hallgatókat Debrecen

A VI. Campus Olimpiát, a nyár egyik legizgalmasabb sporteseményét Debrecenben rendezik meg 2014. július 23-24-én. A viadalt a Debreceni Egyetem sporttelepén tartják, ahol strandröplabda, kosárlabda és kispályás foci versenyszámokban indíthatnak csapatokat az egyetemisták és a határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói. A verseny szervezői ingyenes szálláshelyeket is biztosítanak a diákoknak.

Új bajnokot avattak a Telekom ELTE-BEAC Bajnokságban

Az FC Schlossmühle lett a bajnok az ELTE-BEAC bajnokság első osztályának csapatai között. Az FC Schlossmühle és a többszörös győztes, jelenleg is regnáló jogász bajnok NSZK-nak egyaránt volt esélye, de végül új bajnok nyerte el az elsőséget.

A KEK – és a labdarúgás – híd a fiatalok között is

Csányi Sándor látja el a március 7-8-ai Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának szakmai fővédnöki feladatkörét, ennek apropóján készült a mostani interjú.

MEFS Közgyűlés: kitüntetések az egyetemi sport népszerűsítéséért

Az egyetemi sport népszerűsítéséért végzett munkájukért hat hallgatót ismertek el, öt Aranyplakettet (többek között: dr. Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó, Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője, dr. Fazekas Attila, az EMMI főosztályvezető-helyettese, dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója és Vocskó György, testnevelő tanár) valamint két Életműdíjat (Kissné Ferencz Éva, a Szent György SE elnöke és dr. Tihanyi József, a Semmelweis Egyetem tanára) osztottak ki a MEFS (Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség) közgyűlésén.