MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2012. október 17., szerda 22:53

Tizenkét egyetem sportolói mérkőztek meg az I. Egyetemi Ökölvívó Gálán

Nagy izgalommal és lelkesedéssel készült az ökölvívó és az egyetemi sportközösség is a sportág első egyetemi gálájára. A University Boxing Club, mely az esemény teljes rendezését vállalta és szponzorálta, bajnoksághoz illő körülményeket teremtett a hallgatóknak a Csepeli Sportcsarnokban.


Az eseményt délelőtt a legfiatalabb generációk bemutató mérkőzései vezették fel, akiknek hatalmas élményt jelentett a „nagyokkal” együtt megmérkőzni. A hivatalos megnyitó előtt megérkeztek a díszvendégek. Elsőként olimpiai és világbajnok sportolónk Kovács Kokó István, akit valódi sztárként köszöntettek mind az egyetemisták, mind a gyerekek.  Külön öröm volt számunkra, hogy az eseményen köszönthettük dr. Csötönyi Sándort, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökét. Egy egyetemi ökölvívó gálán szinte természetes, hogy jelen volt Káté Gyula egyetemi világbajnokunk, aki mind világbajnokságon, mind Európa-bajnokságon érmekkel gazdagította hazánkat a korábbi években.

A fiatalabb nemzedék képviseletében olimpikonunk, a többszörös magyar bajnok, junior Európa-bajnok ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bronzérmes Harcsa Zoltán is kilátogatott az eseményre. Az idén frissen érettségizett sportoló Londonban is képviselte hazánkat. Reméljük, hogy 2013-ban már az egyetemi mezőnyben is köszönthetjük, esetleg már a 2013-as kazanyi Universiaden is. A hölgyek képviseletében az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmet is szerző Ancsin Katalin, és a tízszeres magyar bajnok, világ- és Európa-bajnokunk, Kovács Mária is a helyszínen szurkoltak a hallgatók viadalai alatt.

Néhány szóban az esemény fővédnöke, Kovács Kokó István köszöntötte az összegyűlt hallgatókat. A tanulás és a sportos életmód fontosságáról beszélt, illetve arról, hogy reméli, az ökölvívás az amerikai példához hasonlóan szerves részét képezi pár év múlva az egyetemi sportéletnek is. Dr. Székely Mózes köszönetet mondott az ökölvívó közösségnek és a University Boxing Club elnökének, Bittner Csabának, hogy energiát, időt, pénzt áldozva megtették az első lépéseket az ökölvívás egyetemi versenyrendszerének elindításához. Külön hangsúlyozta, hogy a MEFS reméli, a 2013-as Universiadera ökölvívókkal együtt utazik a magyar csapat, hiszen opcionális sportágként felkerült a programba az ökölvívás is Kazanyban.

A megnyitót követő bemutató mérkőzések és főmérkőzések küzdelmeiben tizenkét különböző felsőoktatási intézmény hallgatói képviseltették magukat: Semmelweis Egyetem, Eszterházy Károly Főiskola, Nyugat-magyarországi Egyetem, Kecskeméti Főiskola, Nyíregyházi Főiskola, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem, Szent István Egyetem, Széchenyi István Egyetem és a Szent Pál Akadémia.

„Nagy öröm számunkra, hogy az első meghívásunkra ennyi intézményből érkeztek hallgatók a megmérettetésre. Külön öröm, hogy ilyen sok helyről érkeztek vidékről is és vállalták az utazás terhét. Természetesen a résztvevői létszámot szeretnénk a jövő évi eseményre akár megháromszorozni-négyszerezni. Ehhez remek alapot ad, hogy most egy országos kapcsolati hálót tudtunk kiépíteni. A résztvevő edzők, sportolók, egyetemi képviselők véleményeit szeretnénk beépíteni munkánk során, és kérni fogjuk segítségüket a sportág egyetemi körökben történő népszerűsítéséhez is.”  - nyilatkozta az esemény után Vona János, az esemény főszervezője, aki a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Egyetemi Sportbizottságának vezetője.

Az I. Egyetemi-Főiskolai Ökölvívó Gáláról a Digisport is beszámolt:

http://www.digisport.hu/video/11306

 

Képgaléria

{gallery}1090{/gallery}