MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. január 13., kedd 07:04

Esküt tettek a Téli Universiade magyar indulói

Ünnepélyes keretek között 2015. január 12-én letették az esküt a Téli Universiade magyar indulói. A Magyar Sport Házában tartott eskütételen dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára köszöntötte az egybegyűlteket és sok szerencsét kívánt az indulóknak, majd a megjelenteknek Kovács György főtitkár-helyettes mutatta be azokat a fiatal sportolókat, akik Magyarországot a Téli Universiadén képviselik. Az ünnepi eskütételen a Semmelweis Egyetemre járó Forgó Kristóf műkorcsolyázó mondta elő a fogadalomtétel szövegét.


Január 24 és február 1. között Szlovákiában, majd február 3-14. között Granadában több, mint 50 ország közel 3 ezer felsőoktatásban tanuló élsportolójának részvételével, 11 sportágban rendezik meg a 27. Téli Universiadét. A tervek szerint összességében tíz fős magyar csapat utazik az eseményre, ahol Magyarországot hat sportoló, 4 sportágban képviseli majd, közülük hárman-hárman utaznak Szlovákiába, illetve Spanyolországba. A 2015-ös Téli Universiade sajátossága, hogy az északi versenyszámokat (sífutás, biatlon, síugrás) másik országban, jelen esetben Szlovákiában, a Csorba-tó környékén rendezik.

A versenyzők 2015. január 24-től Strbske Pleso-nál (Csorba-tó) és Osrblije-ban az északi számokban mérik össze erejüket. Magyar érdekeltségként a szocsi olimpikon sífutó Szabó Milán, az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója sprint távon indul január 25-én. Biatlonban a Miskolci Egyetemre járó Büki Ádám és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója, Büki Dávid indul 20 km-en és 10 km-en. Amennyiben az első 60-ban végeznek, jogot szereznek az üldözéses versenyben való részvételre is. Ha bekerülnek első 30-ba, akkor mindemellett az utolsó, tömegrajtos versenyre is kvalifikálják magukat.

Granadában, 2015. február 4-5-én lép jégre a műkorcsolyás Forgó Kristóf, aki az Universiadét megelőzően Magyarországot az Európa-bajnokságon képviseli. A Budapesti Gazdasági Főiskolán tanuló snowboardosaink február 8-án érkeznek, versenyük 12-13-án lesz mindkettő freestyle-ban, a slopestyle versenyszámban. Tőlük pontszerző helyezést remélünk. Kis Benedek 2 éve, Trentoban 2. helyen jutott a döntőbe, de végül egy hibával az 5. helyen végzett, ami kiváló eredmény volt. Szerb Mátyás akkor kevéssel maradt le a döntőről, reméljük, idén sikeresebb lesz.

 

Képgaléria

{gallery}1892{/gallery}