MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Universiade - Becsülettel helyt álltak a biatlonos magyar fiatalok

A 2015. január 24-én induló Téli Universiadén, amely a Strbske Pleso-nál (Csorba-tó) és Osrblije-ban zajlik, magyar érdekeltségként biatlonban a Miskolci Egyetemre járó Büki Ádám és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója Büki Dávid állt rajthoz 20 km-en. 

Esküt tettek a Téli Universiade magyar indulói

Ünnepélyes keretek között 2015. január 12-én letették az esküt a Téli Universiade magyar indulói. A Magyar Sport Házában tartott eskütételen dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára köszöntötte az egybegyűlteket és sok szerencsét kívánt az indulóknak, majd a megjelenteknek Kovács György főtitkár-helyettes mutatta be azokat a fiatal sportolókat, akik Magyarországot a Téli Universiadén képviselik. Az ünnepi eskütételen a Semmelweis Egyetemre járó Forgó Kristóf műkorcsolyázó mondta elő a fogadalomtétel szövegét.

Visszanéztünk Szocsira: büszke lehet az egyetemi sport!

Talán kevesen tudják, hogy a Szocsi Téli Olimpián szerepelt Magyar Csapat jelentős részét aktív egyetemi - főiskolai hallgatók alkották. A már több világversenyen is bizonyított sportoló fiatalok a nemrég befejeződött téli olimpián is bizonyították: a magyar egyetemi sportnak van mire büszkének lenni.