MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Sérülések miatt csökkent a granadai Universiadéra kiutazó magyar csapat létszáma

2015. február 2-án megérkezett a spanyolországi Granadába a Téli Universiade magyar csapata. Sérülések miatt az előzetesen tervezett 3 magyar versenyző helyett csupán a műkorcsolyázó Forgó Kristóf (Semmelweis Egyetem) tud elindulni az egyetemre járó élsportolók ez évi legjelentősebb viadalán. A hétvégén Szlovákiában záruló téli számokban a magyar csapatban felnőtt távon 20 km-en Büki Dávid az 51., 10 km-en az 58., míg Büki Ádám 20 km-en - buktatás miatt sérült fegyverrel és bottal, 9 hibával - az 53., 10 km-en pedig az 55. helyen ért célba.

Esküt tettek a Téli Universiade magyar indulói

Ünnepélyes keretek között 2015. január 12-én letették az esküt a Téli Universiade magyar indulói. A Magyar Sport Házában tartott eskütételen dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára köszöntötte az egybegyűlteket és sok szerencsét kívánt az indulóknak, majd a megjelenteknek Kovács György főtitkár-helyettes mutatta be azokat a fiatal sportolókat, akik Magyarországot a Téli Universiadén képviselik. Az ünnepi eskütételen a Semmelweis Egyetemre járó Forgó Kristóf műkorcsolyázó mondta elő a fogadalomtétel szövegét.

2013. december 22., vasárnap 15:16

Téli Universiade – Kis Benedek 5. snowboardban

Téli Universiade – Kis Benedek 5. snowboardban

Szombaton utolsó versenynapjához érkezett a 26. téli Universiade Trentoban. Az záró napon snowboardban voltunk érdekeltek, Kis Benedek (BGF) és Szerb Mátyás (BGF) révén.

Téli Universiade – Aranyérmes a férfi, bronzérmes a női gyorskorcsolya váltó

Pénteken Trentoban a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott két érmet szerzett. A férfi váltó aranyat, a női bronzot. Utoljára téli Universiadén aranyérmet 1970-ben szereztünk, Almássy Zsuzsa műkorcsolyázó által. Az Universiadék történetében most fordult elő először, hogy 3 érmet szerezett a magyar csapat – Heidum szerdai ezüstjével együtt. Összességében minden idők legjobb eredményét érte el Trentoban a magyar egyetemi-főiskolai csapat a téli Universiadék történetében.