MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. november 04., kedd 09:27

Elismerés Vlagyimir Putyintól az egyetemi sport fejlesztéséért

Az oroszországi Csebokszáriban „Oroszország – Sport országa” címmel rendezett V. Nemzetközi Sport Fórumon részt vett az Oroszországi Föderáció elnöke, Oroszország kormányfője, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin,  a Nemzetközi Sportszövetség (FISU) elnöke , Claude-Louis Gallien, a FISU alelnöke, aki egyben az Orosz Egyetemi Sportszövetség (RSSU) elnöke, Oleg Matytsin, és a FISU főtitkára,  Eric Saintrond.


 

Az októberben tartott fórumot Vlagyimir Putyin orosz elnök  és Vitaly Mutko, Oroszország sportminisztere nyitotta meg. A rendezvényen a világ sportéletében prominens személyiségek tartottak előadásokat, Claude-Louis Gallien FISU elnök a modern kori társadalomban a hallgatók sportolásának szerepéről beszélt.

Az eseményt követően a FISU elnöke személyes egyeztetést folytatott Vladimir Putyinnal, Arkady Dvorkovich helyettes miniszterelnökkel, Vitaly Mutkoval, Oleg Matytsinnal és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság orosz tagjaival. A találkozón Putyin a Barátság Rendjével tüntette ki a FISU elnökét azért a kiváló munkáért, amit az orosz és a nemzetközi egyetemi sport fejlesztéséért végzett.

 

 

Az egyeztetés zárásaként a FISU vezetői és a 2019-es krasznojarszki Téli Universiade szervezői együttműködési megállapodást írtak alá.

 

Fotó: EUSA.eu