MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Egyedülálló nemzetközi elismerést kapott a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) legmagasabb szintű elismerését a „Jean Petitjean” díjat adományozta tegnap a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetségnek (MEFS). Korábban ezt a kitüntetést még egyetlen nemzet sportszervezete sem nyerte el. Az elismerést a FISU elnöke, Claude-Louis Gallien adta át a szervezet kétévente megrendezésre kerülő Gála ünnepségén Gwangjuban, dr. Székely Mózesnek, a MEFS főtitkárának, aki a ma kezdődő 28. Nyári Universiadéra érkezett Dél–Koreába.

Megérkezett a 2015. évi Nyári Universiadéra, Gwangjuba a FISU elnöke

Claude-Louise Gallient, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség elnökét, 2015. június 27-én a Gwangju Universiade Szervező Bizottságának (GUOC) tagjai fogadták a nemzetközi reptéren Dél-Koreában. A 28. Nyári Universiadéra érkező sportvezető első hivatalos programjaként küldöttségvezetők találkozóján vesz majd részt. A FISU főtitkára, Eric Saintrond a megnyitó ünnepségre és az Universiade előkészületeire való tekintettel már 2015. június 24-én megérkezett Gwangjuba.

Elismerés Vlagyimir Putyintól az egyetemi sport fejlesztéséért

Az oroszországi Csebokszáriban „Oroszország – Sport országa” címmel rendezett V. Nemzetközi Sport Fórumon részt vett az Oroszországi Föderáció elnöke, Oroszország kormányfője, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin,  a Nemzetközi Sportszövetség (FISU) elnöke , Claude-Louis Gallien, a FISU alelnöke, aki egyben az Orosz Egyetemi Sportszövetség (RSSU) elnöke, Oleg Matytsin, és a FISU főtitkára,  Eric Saintrond.

Hazánkban tartózkodott a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség elnöke

Claude-Louis Gallien személyében az elmúlt 30 évben először látogatott Magyarországra a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elnöke. A nagy múltú nemzetközi sportszervezet vezetője, a Francia Egyetemi Sportszövetség volt elnöke, 2014-től a NOB Kulturális és Olimpiai Nevelés Bizottságának kinevezett szakértője, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Sporttudományi Társaság által szervezett „Magyarország az egyetemi sportmozgalomban” című konferencia díszvendégeként érkezett hazánkba.

26. Téli Universiade megnyitó a múlt és a jövő jegyében

December 11-én este az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a 26. Téli Universiade az olaszországi Trentoban. A város főterén, a Dóm téren megrendezett ceremónián közel kétezer sportoló vett részt 61 országból, köztük a magyar csapat helyszínen tartózkodó tagjai. 

Universiade: A FISU elnöke a Fair Play standjánál

Már napok óta működik a kazanyi Universiade Falu központi épületében a Fair Play stand, dr. Kamuti Jenő, négyszeres Universiade győztes vívó, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökének irányításával. A Fair Play most először képviselteti magát Universiadén.

Universiade: Vlagyimir Putyin nyitotta meg az Universiadét

Grandiózus, impozáns, teátrális – talán ez a három jelző jellemzi a legjobban a szombat esti 27. Nyári Universiade parádés megnyitó ünnepségét, amelyen az orosz államelnök, Vlagyimir Putyin is személyesen vett részt. A nemrég átadott 45 ezres Kazany Arénában a Magyar Egyetemi Csapat zászlóvivője Csaba Dóra, a Kodolányi János Főiskola hallgatója, Eb-bronzérmes, olimpiai 4. helyezett vízilabdázó volt. A magyar csapatból 80 sportoló vonult fel, élükön Freyer Tamással, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség alelnökével.

Universiade, 2013: Csapatvezetői értekezlet és sorsolás Kazanyban

Minden idők legnagyobb és legjobban megrendezett Universiadéja várható a nyár folyamán Oroszországban, több mint 13.500 sportolóval, kísérővel, edzővel (12.000 versenyző). 1500 újságíró, 20.000 önkéntes, 27 sportág és vadonatúj sportlétesítmények: 45 új vagy felújított létesítmény áll majd a résztvevők rendelkezésére. Ez Kazany, a 27. Nyári Universiade helyszíne. Az olimpia után a második legnagyobb multi-sport világeseményen a magyarok várhatóan 160 sportolóval indulnak. Az Universiádén kb. 150-160 nemzet részvételére lehet számítani.