MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. november 02., hétfő 17:14

Növelni kívánja nemzetközi súlyát a MEFS

Növelni kívánja nemzetközi súlyát a MEFS

Dr. Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatásért, ifjúságért, kultúráért és sportért felelős biztosa ma egyeztetésre fogadta az egyetemi sport magyar küldöttségét prof. dr. Kiss Ádámot, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökét és dr. Székely Mózest, a MEFS főtitkárát, valamint a velük érkező Eric Saintrondot, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) főtitkárát. A tárgyalás során a felek egyeztetéseket folytattak Európa szerepéről és lehetőségeiről az egyetemi sport (és egészség) fejlesztésében. A magyar egyetemi sportot képviselő MEFS tovább kívánja növelni nemzetközi súlyát és a nemzetközi sportdiplomáciában betöltött szerepét. Ennek érdekében a sportszervezet fokozza aktivitását az Európai Egyetemi Sportszövetségben (EUSA), a Nemzetközi Sport és Kulturális Szervezetben (ISCA) és szabadidősport egyik legjelentősebb nemzetközi szervezetében, a TAFISA-ban (The Association for International Sport for All). Emellett dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára megpályázza a FISU Végrehajtó Bizottságának tagságát is. 

2015. augusztus 27., csütörtök 15:13

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

A budapesti, 1965. évi IV. Nyári Universiade ötvenedik évfordulója és az 1935. évi VI. Egyetemi Világjátékok 80. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak ma a Puskás Ferenc Stadionban. A fél évszaddal ezelőtti jeles eseményen részt vevő sportemberek, érmes helyezést elérő versenyzők, sportdiplomaták, valamint jelenkori sportvezetők jelenlétében, örök mementóul leplezték le az 1965-ös Universiade nyitóünnepségének helyet adó Puskás Ferenc Stadionban (az egykori Népstadion Toronyépületénél) az emléktáblát.

Egyedülálló nemzetközi elismerést kapott a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) legmagasabb szintű elismerését a „Jean Petitjean” díjat adományozta tegnap a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetségnek (MEFS). Korábban ezt a kitüntetést még egyetlen nemzet sportszervezete sem nyerte el. Az elismerést a FISU elnöke, Claude-Louis Gallien adta át a szervezet kétévente megrendezésre kerülő Gála ünnepségén Gwangjuban, dr. Székely Mózesnek, a MEFS főtitkárának, aki a ma kezdődő 28. Nyári Universiadéra érkezett Dél–Koreába.

Elismerés Vlagyimir Putyintól az egyetemi sport fejlesztéséért

Az oroszországi Csebokszáriban „Oroszország – Sport országa” címmel rendezett V. Nemzetközi Sport Fórumon részt vett az Oroszországi Föderáció elnöke, Oroszország kormányfője, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin,  a Nemzetközi Sportszövetség (FISU) elnöke , Claude-Louis Gallien, a FISU alelnöke, aki egyben az Orosz Egyetemi Sportszövetség (RSSU) elnöke, Oleg Matytsin, és a FISU főtitkára,  Eric Saintrond.

A 2019-es Universiade-pályázatról egyeztettek a MOB-ban

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Magyar Olimpiai Bizottság és a sportági szakszövetségek képviselői konzultációt tartottak a MOB székházában október elsején. A megbeszélés témája a 2019-es, XXX. Nyári Universiade, budapesti pályázata volt.