MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 27., csütörtök 08:24

Egészségmegőrző Nyílt Nap

A március 22-ei nyílt napra Lakatos István elnökletével a Veszprém Rendőr Sportegyesület az Edvy László vezette Pannon Egyetem Testnevelési és Sportintézete minden mozogni vágyót szívesen láttak, köztük nőket, kisgyerekes anyákat, az ülő munkát végzőket. A szervezők meghívták a vérellátó központ, a megyei katasztrófavédelem, a megyei szabadidő sport szövetség, és a járásbíróság képviselőit is.


 

Alapvetően fontos az egészség megőrzése érdekében a sport, a mozgás – ezt mondta dr. Töreki Sándor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, és dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora közös sportrendezvényük megnyitóján, szombaton délelőtt az egyetemen. Az elöljárók Porga Gyula polgármesterrel együtt a rendezvény fővédnökei is egyben.

 

 

Az amatőr sportolókat különféle helyszínekre hívták, akiket többek között önvédelmi sportok, labdarúgás, futó-, és fekvenyomó verseny, aerobik, kangoo. spinning, speedfitness, fittball, pilates, stepp aerobok, gerinctorna várt ingyenes részvétel mellett. A szervezők véradást is lehetővé tettek, és igénybe lehetet venni állapotfelmérést, bárki kipróbálhatta magát az evező ergométeren.

A megnyitón elhangzott: a rendőrség és az egyetem együttműködést ír alá terveik szerint a diplomaosztón, az egészséget érintő oktatásról, a létesítmények közös használatáról, illetve adott esetben az egyetemi rendezvények rendőrségi biztosításáról.

 

 

Dr. Töreki Sándor, dr. Vörös Ibolyával, a pápai kórház főigazgatójával érkezett a sportnapra. Elmondták, szívesen mozognak, futnak, gyalogolnak, kerékpároznak, a főkapitány tervei szerint ezúttal a labdarúgáson vett részt. Meggyőződésük, hogy a mozgás kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az ember feltöltődjön energiával.

 

Képgaléria

{gallery}1684{/gallery}