MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Jótékony célú Mikulás futások megszervezésére ösztönöz a Szemem Fénye Alapítvány

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség is támogatja a Szemem Fénye Alapítvány kezdeményezését, ezért jótékony célú Mikulás futások megszervezésére buzdítja a felsőoktatási intézmények sportszakembereit.

 

Ma rajtol a XXIX. 5vös5 kilométer futóverseny

Ma este 5 óra 5 perckor rajtol az 5vös5 kilométer futóverseny az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) szervezésében. A hagyományokhoz hűen az esemény ünnepélyes megnyitóval indul, amelyen az egyetem képviselője mellett felszólal Nagy Tímea, az Universiade Bajnokok Klubjának elnöke, a hatszoros Universiade bajnok, kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok, Európa-bajnok, aki felsőfokú diplomáját az ELTE-n szerezte. A megnyitót a versenyszellem feltüzelése végett 16.45-től zenés bemelegítés követi, hogy megelőzhetőek legyenek a sportolás közben szerezhető sérülések. Az immáron XXIX. alkalommal megrendezett futóversenyre eddig több mint 1100 nevezés érkezett. Az eseményen rajtvonalhoz áll dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára is.

 

 

2015. április 28., kedd 23:36

XV. Egyetemkör Futás a Pannon Egyetemen

XV. Egyetemkör Futás a Pannon Egyetemen

Egyetemi hallgatók, oktatók, dolgozók és középiskolás diákok is részt vettek 2015. április 22-én, a nagy hagyományokkal rendelkező futóversenyen, a XV. Egyetemkör Futáson. A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet, továbbá a Hallgatói Önkormányzat munkatársai által szervezett eseményen összességében 2 km-t tett meg az este 18.00 órakor induló mezőny.

2014. március 27., csütörtök 08:24

Egészségmegőrző Nyílt Nap

Egészségmegőrző Nyílt Nap

A március 22-ei nyílt napra Lakatos István elnökletével a Veszprém Rendőr Sportegyesület az Edvy László vezette Pannon Egyetem Testnevelési és Sportintézete minden mozogni vágyót szívesen láttak, köztük nőket, kisgyerekes anyákat, az ülő munkát végzőket. A szervezők meghívták a vérellátó központ, a megyei katasztrófavédelem, a megyei szabadidő sport szövetség, és a járásbíróság képviselőit is.

2013. október 28., hétfő 00:00

Három országot futottak át az ELTE futói

Három országot futottak át az ELTE futói

Az ELTE Sashegyi Gepárdok csapata a 2. helyen zárta a 2013. október 19–23. között megrendezett Bécs-Pozsony-Budapest Ultramaratont. A 317 kilométeres futóversenyen első nap a Bécs-Pozsony (kb. 91 km), második nap a Pozsony-Győr (kb. 84 km), harmadik nap a Győr-Tata (kb. 62 km), negyedik nap a Tata-Budakeszi (kb. 59 km), utolsó nap pedig a Budakeszi-Budapest (kb. 21,1 km) távot tették meg a versenyzők.

2013. október 28., hétfő 11:36

A MEFS és a Tudás Útja

A MEFS és a Tudás Útja

Az idei évben a Semmelweis Egyetem rektora, Prof. Dr. Szél Ágoston felkérte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséget (MEFS) a Tudás Útja futóesemény szervezésének operatív koordinálására. A verseny rendezője, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar célja a MEFS bevonásával Budapest egyik meghatározó egyetemi sporteseményévé tenni a Tudás Útját.

XXVI. major’S papír Őszi CSÓTÓ CSÚCSFUTÁS

Varga Dorottya és Nagy Patrik az abszolút és az Egyetemi Kupa győztese is. Előbbi megdöntötte saját egyetemi csúcsát is. A verseny egyúttal SportPont rendezvény is.

2013. szeptember 20., péntek 13:48

XXV. 5vös 5km

XXV. 5vös 5km

A múlt, a jelen sztárjaival és a jövő reménységeivel lép negyedszázadosi rangba a XXV. 5vös 5km!

XXV. major’S papír tavaszi CSÓTÓ CSÚCSFUTÁS

A női egyetemi csúcs mellett a részvételi csúcs is megdőlt. Varga Dorottya és Kívés Bendegúz az abszolút győztes. Hatszáznegyvenegyen futottak.

Atlétika: Joó és Sors Tamás előtt pályacsúcs az 5vös5-ön

A versenydrukk mellett záporok is hoztak némi izgalmat az 5vös5 futóverseny indulói számára. A lelkes sportemberek immáron 24. alkalommal futották le a szokásos, kis híján 5 kilométeres távot.

1. oldal / 2