MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. szeptember 29., kedd 14:38

Ma rajtol a XXIX. 5vös5 kilométer futóverseny

Ma este 5 óra 5 perckor rajtol az 5vös5 kilométer futóverseny az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) szervezésében. A hagyományokhoz hűen az esemény ünnepélyes megnyitóval indul, amelyen az egyetem képviselője mellett felszólal Nagy Tímea, az Universiade Bajnokok Klubjának elnöke, a hatszoros Universiade bajnok, kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok, Európa-bajnok, aki felsőfokú diplomáját az ELTE-n szerezte. A megnyitót a versenyszellem feltüzelése végett 16.45-től zenés bemelegítés követi, hogy megelőzhetőek legyenek a sportolás közben szerezhető sérülések. Az immáron XXIX. alkalommal megrendezett futóversenyre eddig több mint 1100 nevezés érkezett. Az eseményen rajtvonalhoz áll dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára is.

 

 


A versenyközpont az ELTE Lágymányosi tömb, Duna felőli parkolójában található Budapesten, a XI. kerületi Pázmány Péter sétányon. A rajtot 17:05-kor az Északi és a Déli épület között a lezárt parkolóból lövik el.

Az 5vös 5km napján már kora délután mozgolódás támad a versenyközpontban, ugyanis a regisztráció már 14 órakor megkezdődik, s nevezni is lehet egészen 16 óráig.

Az 5vös5 kilométer futóverseny részese a MEFS SportPont Programjának, így azok a hallgatók, akik ma délután futásra adják a fejüket és beregisztráltak az SPP-be, az 5vös 5km teljesítésével növelhetik pontjaik számát, amelyeket garantált ajándékokra válthatnak be. Bővebb információk a sportpont.hu honlapon találhatóak. A SportPont Program pontgyűjtő akciójának egyik fő állomásaként a 18 éven aluli korosztályt is meg kívánják mozgatni a szervezők, ezért 2013 tavaszától a Legsportosabb Gimnáziumnak, Középiskolának szánt kupa is gazdára talál. 

Sőt, tavaly óta a futóverseny egyben a 2016-os riói olimpiáig Olimpiai 5próba is, érdemes tehát benevezni és pontokat szerezni az értékes 5próba nyereményekért is! Az ELTE legnagyobb futóversenyeként ismert 5vös5 emellett a Budapesti Egyetemi- és Főiskolás Bajnokság őszi fordulója.