MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

Universiade: Hatalmas siker, magyar arany, legyőztük az oroszokat!

Mint ahogy többször megírtuk, az oroszok szinte minden egyes sportágban, számban a legerősebb csapatukat, sportolójukat indítják. Megdöbbenést váltana ki a helyiekből, ha Magyarország legyőzné a felnőtt, Világliga együttesükkel felálló orosz vízilabda válogatottat a döntőben. Csoda lenne. Vincze Balázs szövetségi kapitány a torna előtt elmondta, hogy 3 erős csapat lesz Kazanyban: az orosz, a szerb és a magyar. Igaza lett. Mindhárom válogatott már a dobogón van.

Universiade: A férfi vízilabdázók is döntőbe jutottak

A női csapat után a magyar férfi egyetemi vízilabda válogatott is döntős az Universiadén, Kazanyban.

Universiade: Elődöntőbe jutott a férfi vízilabda csapat

A teltházas negyeddöntő mérkőzés elején kettős emberhátrányba került Vincze Balázs együttese, de az amerikaiak nem éltek a lehetőséggel. Mezei Tamás két és fél perccel az első negyed vége előtt szerezte meg a találkozó első gólját.

Universiade, vízilabda: Szoros meccs a csoportrangadón

Izgalmas mérkőzést hozott az orosz-magyar férfi vízilabda mérkőzés a kazanyi Universiade csoportrangadóján.

Universiade, vízilabda: Kiütéses győzelem az első meccsen

A Magyar Egyetemi Csapat bemutatkozott Kazanyban, a XVII. Nyári Universiadén. A férfi magyar vízilabda válogatott 20-3-ra kiütötte Grúziát az első csoportmérkőzésen. A szünetben már 10-1 volt állás. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Juhász Zsolt 4 góljából hármat ejtésből szerzett. Vincze Balázs együttesének legjobbja mégis az a Tóth Márton volt, aki Benedek Tibor nagy válogatottjából került az Universiade csapatba. A szintén szegedi Tóth 5 gólig jutott.

Universiade, vízilabda: csütörtökön főpróba az amerikaiak ellen

A kazanyi Universiadéra készülő magyar férfi vízilabda válogatott június 27-én, csütörtökön, 20:15-kor játssza utolsó felkészülési mérkőzését a margitszigeti Széchy Tamás uszodában, az Egyesült Államok egyetemi csapata ellen. 

Universiade felkészülési mérkőzés, vízilabda: egygólos szerb győzelem

A kánikulában strandolók egyike sem bánta az újszegedi sportuszodában, hogy fél órát csúszott a magyar és a szerb Universiade-válogatottak felkészülési mérkőzése. Olyan dzsembori hangulat volt, hogy fel sem tűnt volna, ha a cserejátékosok is nyugágyon várják bevetésüket. Szinte mindenki fürdőruhában, a férfiak kezében sör, a hölgyeknél üdítő, a gyerekeknél jégkrém, és persze mindenkinél naptej. Még a szomszédos sportcsarnok teraszát is kihasználták a napozásra. A kétszáz néző remek hangulatban bizonyította be: a vízilabda nyári sport, ilyenkor érdemes pólómérkőzéseket rendezni.