MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 13., szombat 17:37

Universiade: Elődöntőbe jutott a férfi vízilabda csapat

A teltházas negyeddöntő mérkőzés elején kettős emberhátrányba került Vincze Balázs együttese, de az amerikaiak nem éltek a lehetőséggel. Mezei Tamás két és fél perccel az első negyed vége előtt szerezte meg a találkozó első gólját.


Majd Tóth Márton büntetőből 2 gólosra növelte az előnyt, ám az Egyesült Államok válogatottja gyorsan egyenlített. Halek Márton visszaállította a rendet, 3-2-es magyar előnnyel folytatódott a második negyed. Ebben a szakaszban ismét egyenlített az ellenfél, de jött Juhász Zsolt szemfüles, gyönyörű gólja. 4-3 ide. Halek Márton is dobott egy kapufás gólt és végül ezt a negyedet is megnyertük 3-2-re. A szünetben 6-4 volt az állás. A 3. negyedben Somogyi is betalált, Chilko átejtetette Dannert és máris 3 gólos volt az előny. Sőt, Tóth Márton újabb góljával 9-5. Megnyugodtak a kedélyek, pláne úgy, hogy Szécsi is betalált kapásból. Az utolsó negyed elején az amerikaiak, némi meglepetésre, felzárkóztak 3 gólra. Az utolsó periódus döntetlent hozott. A vége: 5 gólos magyar győzelem.

 

Magyarország - Egyesült Államok 12-7 (3-2, 3-2, 4-1, 2-2)

Magyar gólszerzők: Tóth (2), Halek (2), Chilko (2), Juhász, Somogyi, Mezei, Szécsi, Szentesi, Kovács

A magyar egyetemi válogatott kezdőcsapata: Bisztritsányi – Szécsi, Kovács, Mezei, Juhász, Chilko, Erdélyi.

Az amerikai kezdőcsapat: Danner – Reynolds L., Reynolds P., Picknell, McClintick, Lenhart, Fahsling

A magyarok az ausztrál-olasz meccs győztesével találkoznak a 4 között.

 

Birkózásban, 63 kg-ban a shenzeni Universiade bronzérmese, a Szent István Egyetem hallgatója, Sleisz Gabriella, első mérkőzésén győzött 3-1-re a lengyel Grabowska ellen, majd 5-0-ra kikapott a kazah Larionovától.

Kajak-kenuban minden magyar egység továbbjutott.

A sportlövőknél, férfi trapban, Szollár András a 10. lett Kazanyban.