MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. június 20., csütörtök 16:56

Universiade felkészülési mérkőzés, vízilabda: egygólos szerb győzelem

A kánikulában strandolók egyike sem bánta az újszegedi sportuszodában, hogy fél órát csúszott a magyar és a szerb Universiade-válogatottak felkészülési mérkőzése. Olyan dzsembori hangulat volt, hogy fel sem tűnt volna, ha a cserejátékosok is nyugágyon várják bevetésüket. Szinte mindenki fürdőruhában, a férfiak kezében sör, a hölgyeknél üdítő, a gyerekeknél jégkrém, és persze mindenkinél naptej. Még a szomszédos sportcsarnok teraszát is kihasználták a napozásra. A kétszáz néző remek hangulatban bizonyította be: a vízilabda nyári sport, ilyenkor érdemes pólómérkőzéseket rendezni.

Universiade felkészülési mérkőzés, vízilabda: egygólos szerb győzelem Forrás: szegedsport.hu

Talán pont ezért nem zavart senkit, hogy az első negyedben gólt sem láttunk. A magyar kapuban remekül védő Bisztricsányi Dávid a szerbeket egyre türelmetlenebbé tette, ahogy a négy bombagólt jegyző ex-szegedi Somogyi Balázs is, akiről kiderült: a francia Strassbourg színeiben folytatja pályafutását, amely vadonatúj uszodájával és légiósaival egy-két éven belül a nemzetközi porondra szeretne kerülni.

A másik szentesi származású válogatott, Juhász Zsolt a kezdőben kapott helyet, Tóth Márton pedig csereként állt be. Az A-Híd Szeged VE új igazolása két találattal hálálta meg Vincze Balázs bizalmát, de nem állhat a szövetségi kapitány rendelkezésére a kazanyi főiskolás világjátékokon, ugyanis Varga Dániel sérülése miatt a barcelonai világbajnokságra készülő felnőtt keretbe kerül.

A szoros mérkőzést a Crvena Zvezdával idén Bajnokok Ligája győzelmet szerző Borisz Vapenszkit is soraiban tudó szerbek nyerték 10-9-re.

Magyarország–Szerbia 9-10 (0-0, 2-3, 3-2, 4-5)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Székely, Rakovec (szerb).

Magyarország: Bisztritsányi – Somogyi 4, Kovács G., Szécsi D., Mezei 1, Chilko, Juhász. Csere: Barabás (kapus), Korényi, Deutsch, Halek, Szentesi, Erdélyi 2, Tóth M. 2. Szövetségi kapitány: Vincze Balázs.
Szerbia: Zsivojnovics – Milicsics, Vuksanovics 3, Rackov 1, Popovics 1, Vapenszki, Toholj. Csere: Aszamovics 3, Milicsevics 1, Ilics, Njegovan, Lekics, Repanovics, Gvozdanovics 1, Draksimovics. Szövetségi kapitány: Uros Sztevanovics.
 

Emberelőny/gól: 9/5, ill. 8/5.
Ötméteres/gól: 1/1., ill. 1/1.
Kipontozódott: Milicsics (25.), Milicsevics (31.).

Vincze Balázs: - Ahhoz képest, hogy három napja alakult ki a keretünk, elégedett vagyok. Sajnálom, hogy Varga Dániel sérülése miatt Tóth Márton nem lehet a keretünkben. Köszönöm, hogy a kétnapos edzőtáborra helyet biztosított nekünk az újszegedi sportuszoda.

A magyar csapat csoportellenfelei Kazanyban: Grúzia, Oroszország, Ausztrália, Kanada és Japán.
A másik csoport tagjai: USA, Brazília, Szerbia, Belgium, Olaszország, Montenegró.

 

Forrás: www.delmagyar.hu