MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 15., hétfő 18:22

Universiade: A férfi vízilabdázók is döntőbe jutottak

A női csapat után a magyar férfi egyetemi vízilabda válogatott is döntős az Universiadén, Kazanyban.


 

Magyarország ellenfele Olaszország volt az Universiade elődöntőjében, férfi vízilabdában. A magyar egyetemi csapat a következő összeállításban kezdett: Bisztritsányi – Halek, Kovács, Mezei, Juhász, Chilko, Somogyi.

Már az első percben vezetett Vincze Balázs válogatottja, a szegedi Juhász Zsolt góljával. Majd az olaszok Gitto és Damonte találatával gyorsan fordítottak. Kovács Gábor bombagól. 2-2. Közben csere a magyaroknál, beállt Korényi, Szentesi, Tóth és Erdélyi. Az Egyesült Államokban tanuló Erdélyi Balázs góljával 3-2. Az Eger kapusa Bisztritsányi Dávid folyamatosan hárította a támadásokat. 1 gólos előny.

A 2. negyedben Szécsi Dávid is beállt. Somogyi Balázs (Szegedi Tudományegyetem) első lövése kipattant, de újra elé került a labda. Ez már bent van. 4-2. Somogyi ismét, ezzel 3 gólos a magyar előny. Damonte büntetőből és Juhász Zsolt is eredményes, utóbbi fél perccel a 2. negyed vége előtt.

 

 

A 6-3-as szünet után 1-1 gól Damontétől és Binitől valamint Juhásztól és kettő Somogyitól. Ezt a negyedet is megnyertük.

A zárószakaszban Di Fulvio, Gitto, Marziali és ismét Luca Damonte volt eredményes, míg a magyar csapatból Szécsi és Erdélyi. 1:50-el a vége előtt 2 gólos magyar előny. Meg is maradt a végéig. Bisztritsányi 60.9 %-os hatékonysággal védett.

A magyarok a csoportban a 2. helyen végeztek, 4 győzelem és 1 vereség (Oroszország) után. A negyeddöntőben az amerikaiakat búcsúztattuk. Az olaszok szintén 4 győzelmet és 1 versegét (Montenegró) gyűjtöttek be a csoportküzdelmek során, de az elsők lettek. A negyeddöntőben az ausztrálokat ejtették ki.

 

 

Magyarország-Olaszország 11-9 (3-2, 3-1, 3-2, 2-4)

Magyar gólszerzők: Somogyi (4), Juhász (3), Erdélyi (2), Kovács, Szécsi

A döntőben Magyarország! Július 17-én Oroszország vagy Szerbia lesz az ellenfél.

 

Fotó: Monoki Kálmán

 

Képgaléria

{gallery}1450{/gallery}