MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. június 23., kedd 23:40

Rohamléptekben fejlődik a Miskolci Egyetem sportélete

2015. június 30-án zárul az 2013. novemberében indított TÁMOP pályázati projekt, amelynek eredményeként az elmúlt két évben olyan fejlesztésekre került sor a Miskolci Egyetem (ME) szabadidősportjában, amelyre az azt megelőző 15-20 évben nem volt példa. Prof. dr. Torma András, a ME rektora úgy látja, hogy az intézmény sportinfrastruktúrájában végbement beruházások, a megvalósult szolgáltatás-fejlesztések és az egyetem sportegyesületében végbement megújulás eredményeként, az intézmény kiváló gazdája lehet majd a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságnak és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságnak is.

Fut az Egyetem – demonstrációs futás, elöl Prof. Dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektor-helyettes, Dr. Deák Csaba kancellár, Rakaczki Zoltán MEAFC elnök Fut az Egyetem – demonstrációs futás, elöl Prof. Dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektor-helyettes, Dr. Deák Csaba kancellár, Rakaczki Zoltán MEAFC elnök

A „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a sport területén” elnevezésű TÁMOP projekt 2 éves időtartama alatt Miskolcon Sportiroda alakult, rendszeres sportszolgáltatásokat vezettek be és többek között 26 szabadidősport rendezvényt is szerveztek - amelyeken regisztráltan, összességében 8.500 hallgató vett részt.

A ME Sportközpontjában (korábban Sportlétesítmények) létrehozott Sportiroda immáron 2 éve koordinálja az egyetem szabadidősport életét, s szervez igen népszerű szabadidősportos programokat, amelyeket a hallgatók igényeihez igazít. Bővült a rendszeres szabadidős sportolási lehetőségek köre (hetente pl. már zumba óra és futóklub is van), amatőr sportversenyeket szerveznek (Miskolci Egyetemi Vándorkupa, szemeszterenként 6 sportágban) és igény szerinti bajnokságokat (Miskolci Egyetemi Kispályás Labdarúgó Bajnokság), valamint nagyszabású sportnapokat (Miskolci Egyetemi Sportnap és Sportágválasztó, Gólyatábor Sportnap, MEN Sportnap) tartanak. A sportnapokon népszerű sportági bemutatók, a sport és egészséges életmódot népszerűsítő programok és a sportos vetélkedők várják a hallgatókat.

A miskolci Sportiroda a szolgáltatások átalakítását megelőzően felmérte a hallgatók sportolási igényeit, elkészítette a ME sportadatbázisát, valamint kidolgozott egy élsportolókat támogató mentorprogramot. A 35 millió forint keretösszegű projekt eredményeként mindezek mellett létrejött egy egyetemi sportportál és egy ehhez kapcsolódó facebook oldal is, amely a sportolási lehetőségekről és egészséges életmóddal kapcsolatos információkról hatékonyan tájékoztatja a hallgatókat. A projektben vállalt feladatok maradéktalan teljesülésének köszönhetően a bevezetett szolgáltatások mára már a Miskolci Egyetem valamennyi polgára számára elérhetőek.