MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. június 26., péntek 13:57

Versengés és kedvtelés egy helyen – jön az EFOTT

A velencei EFOTT fesztiválon 2015. július 16-17-én rendezik majd meg az idei évi Strandkézilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB).


A legeredményesebb csapatok oklevél és érem díjazásban részesülnek majd. Felsőoktatási intézményenként 8+1 fővel egy női és egy férfi csapat nevezhető a megmérettetésre. Egy csapatban mérkőzésenként maximum 8 intézményi hallgató szerepelhet. A meccseken csak a nevezési lapon szereplő játékosok vehetnek majd részt. A csapatok között átjátszásra nem lesz lehetőség a tornán. A játékidő minden mérkőzés esetében 2x10 perc lesz, csapatonként minden félidőben 1 kétperces időkéréssel. A helyezéseket a csapatok által megszerzett pontok, pontegyenlőség esetén a csapatok egymás elleni eredménye, döntetlennél a jobb félidő arány, majd a több dobott gól, végül pedig a kevesebb kapott gól szám alapján döntik el.   A játékvezetőket a szakági sportszövetség biztosítja a tornán.

A MEFS Elnökségének döntése értelmében a standkézilabda MEFOB is automatikusan csatlakozik a Sportszövetség szabadidősportot népszerűsítő SportPont Programjához (SPP). Ennek eredményeként a versenybe nevező hallgatókat beregisztrálják az SPP-be is, így a sportolással szerzett pontjaikat garantált ajándékokra válthatják be.

A strandkézilabda sportág népszerűsítését és a sportág egyetemi bajnoki címének eldöntését célzó tornát a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség Strandkézilabda Bizottsága, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem közösen rendezi. Nevezni 6.000 forintos regisztrációs díj megfizetésével 2015. július 12-én, 24:00 óráig lehet a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Az EFOTT fesztivál a strandkézilabda mellett további két sportág (a standröplabda és a rögbi) egyetemi országos bajnokságának és vízilabda bemutatóknak is otthont biztosít majd. Így a szervezők által ígért számtalan sportolási lehetőség mellett a sportok szenvedélyes drukkerei sem unatkozhatnak majd a vízparti eseményen. 

További információ a Strandkézilabda MEFOB 2015 eseményoldalon található.