MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. június 11., csütörtök 08:26

A BME hallgatók győzelmét hozta a Triatlon Egyetemi és Főiskolai Nyílt Bajnokság

A margitszigeti Széchy Tamás Uszodában múlt héten vasárnap szervezett Triatlon Egyetemi és Főiskolai Nyílt Bajnokságról bár sok versenyzőt elcsábított a fonyódi ranglista és a velencei triatlonverseny és befolyásolhatta az indulók számát a közeledő vizsgaidőszak is, mégis kimondottan sikeres eseményt zártak a szervezők, a Budapesti Triatlon Szövetség és a Budapesti Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség. A táv mindkét nemnél 500 m úszásból, 16 km kerékpározásból és 3 km futásból állt.


A férfiak küzdelmeit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója, Ovád Zsolt nyerte meg 0:44:13 idővel. Tőle alig 2 perccel maradt el a szintén a BME kötelékében tanuló Ovád Balázs. A bronzérmet 0:53:32-es időeredménnyel Izsó Dániel, a Testnevelési Egyetem versenyzője vihette haza.

A hölgyek körében Hoványi Erika (BME) bizonyult a legjobbnak, a távot 53 perc, 53 másodperc alatt tette meg. A második helyet László Klára (SZESE) 57 perc 58 másodperces idővel szerezte meg. A bronzérem is BME-s hallgató, Veleczki Viktória nyakába került, aki 59 perc 43 másodperc alatt ért be a célba.

A díjakat a Fővárosi Önkormányzat részéről Danada Judit osztályvezető asszony és a DIAPOLO támogató cég képviselője adta át. 

 

Képgaléria

{gallery}2038{/gallery}