MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. december 14., hétfő 15:19

40 évvel ezelőtti bajnoki mérkőzést ünnepelt a MEAFC

A Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) férfi kosárlabda csapata 40 éve kiváló szerepléssel jutott be az NBI-be. Az akkori bajnokcsapat tagjait (Béres Lajost, dr. Kerekes Istvánt, Magyar Attilát, Németh Istvánt és Varga Józsefet), edzőjét (Szabó Imre „Jimmi bácsit”), szakosztályvezetőjét (Szaniszló Sándort), valamint az egykori egyesületi vezetőket (dr. Csótai Józsefet és prof. dr. Kovács Ferencet) Kiss Gábor alpolgármestera Miskolci Egyetemi Körcsarnokban, a MEAFC – MAFC II. férfi kosárlabda NB I/B-s mérkőzés szünetében köszöntötte. Miskolc polgármestere méltatta a jubileumi ünneplésre érkező csapattagokat és szakembereket, majd a győztes csapatról fotót és emlékérmet tartalmazó plaketteket adott át részükre.

 

 Fotó: AmbZolphoto Fotó: AmbZolphoto

A rendezvényre az egykori mérkőzés MEAFC-os résztvevői közül Busák István, Fodor Attila és Lestár Mihály sajnos nem tudott elmenni, Kinter Ferenc és Rakaczky Zsolt pedig már nem lehettek egykori bajtársaikkal.

A jubileum alkalmával Rakaczki Zoltán, a MEAFC ügyvezető elnöke arról beszélt, hogy 1975. december 7-e örökre beíródott Miskolc és a Miskolci Egyetem sporttörténetébe. „Jó érzés belegondolni, hogy egykori csapatunk valaha 3500 fő előtt játszott, de egy átlagos mérkőzésre is 2000-en látogattak ki” - mondta az ügyvezető elnök. Rakaczki Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy talán már csak kevesen tudják, hogy 40 éve az NBI-be feljutó csapat tagjainak többsége végzős egyetemista volt, akik megmutatták, hogy nem lehetetlen sportban és tanulásban egyaránt sikeresnek lenni – ezáltal példaképekké váltak.  A MEAFC vezetője közölte: az egyesület vezetése tisztelegni kívánt a legendás csapat előtt, mert azt vallják, hogy jövőt a múlt sikereire alapozva lehet építeni.