MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. december 16., szerda 15:22

További karácsonyi adományok a Magyar Sport Házából

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) karácsony előtt arra kérte a Magyar Sport Házában (MSH) lévő sportági szakszövetségeket, hogy adományaikkal segítsenek egy válságos élethelyzetbe került édesanyáknak és gyermekeiknek menedéket és biztonságot adó szervezetnek.

 

 


A sportszövetségek példaértékű összefogásának eredményeként mikulásra egy kis teherautónyi gyermekjáték, tartós élelmiszer, pipere és ruhanemű gyűlt össze a MSH-ban, amelyet a MEFS közreműködése révén a Jópásztor Nővérek Anyaoltalmazó Házában élő 16 család, köztük 31 gyermek kapott meg.

Mivel a MEFS a kérő szavakat meghallva folytatta a nagylelkű adakozás révén felhalmozódó gyermekruhák, kismama- és női ruhák, konyhai eszközök gyűjtését, a karácsonyi készülődés utolsó hetében, újabb jelentős mennyiségű adomány és ajándék kerülhet a nélkülöző, nehézsorsú, csonka családokhoz.

A MEFS a kezdeményezéshez azonnal csatlakozó társ szakszövetségek (a Magyar Rögbi Szövetség, a Magyar Tenisz Szövetség, a Magyar Öttusa Szövetség, a Magyar Torna Szövetség, a Magyar Vívó Szövetség és a Magyar Taekwondo Szövetség) mellett további, külön köszönetet kíván mondani Kuhárszky Zoltánnak és Kuhárszky Andreának a Magyar Tenisz Szövetségtől, Király Anitának a Magyar Öttusa Szövetségtől, Mednyánszkynénak a Magyar Vívószövetségtől, Gruber Orsolyának, aki egykori gyalogló sportolóként, napjainkban nemzetközi versenybíróként édesapjával hozott adományokat, Csillag Andreának és munkatársának, Csejtei Mónikának, valamint Mónika férjének a Gloriett Sportegyesülettől, továbbá Pálfi Renátának, aki magánszemélyként a saját, illetve családja nevében hozta a számukra nélkülözhető, a rászoruló családoknak azonban rendkívül hasznos adományokat.

Köszönet illeti még a Magyar Öttusa Szövetséget is, akik anyagi támogatást kívántak eljuttatni az anyaoltalmazó otthon számára, amiből amellett, hogy karácsony alkalmából bábszínházba viszik a gyerekeket az otthon dolgozói, gyerekkönyveket is vesznek.

A „Hozz egy karácsonyi zoknit” névre elkeresztelt kezdeményezést hagyományteremtő céllal indította útjára idén a MEFS, mivel küldetésének tekinti a jövő nemzedéke, a fiatalok egészséges életmódjának és rendszeres sportolásának támogatása mellett a társadalmi szerepvállalást is. A szervezet ez úton ismételten, nagyrabecsüléssel köszöni valamennyi partner szervezetének és munkatársainak segítségét. A sportszövetségek és alkalmazottaik, sportolóik összefogásának eredményeként ez évben, az MSH-ból két kis teherautónyi adomány és ajándék indult útjára, hogy szétválogatásukat, méret szerinti szelektálásukat követően, ünnepi csomagolásban kerülhessenek a hátrányos helyzetben élő, gyermeküket egyedül nevelő anyukák karácsonyfája alá, és hozhassanak örömöt azok életébe, akik a szeretet ünnepén a legelesettebbek.