MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. december 14., hétfő 16:14

Sportoljunk az év utolsó napján is!

Szilveszter napján, december 31-én lesz az "Ötpróba Rióba" eseménysorozat új állomása a Margitszigeten, ahol közös óévbúcsúztató futásra, gyaloglásra, tekerésre, vagy úszásra várják a sportolni vágyókat, köztük a felsőoktatásban tanuló hallgatókat és az egyetemeken, főiskolákon dolgozó munkavállalókat és oktatókat is.


 

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által indított "Ötpróba Rióba!" szabadidősport eseménysorozat részeként öt klasszikus sportágban (futás, kerékpározás, gyaloglás/nordic walking, úszás, evezés/kajak-kenu), különböző távokat lehet teljesíteni és pontokat gyűjteni. A megszerzett pontok sorsjegyekre válthatók, amelyekből a Játék időtartama alatt nyereményeket sorsolnak. A Játékban való részvételnek nem feltétele, hogy egy résztvevő mind az ötféle mozgásformában próbára tegye magát, szabadon választható, hogy hányféle tusára nevez be az érintett. Plusz pontokkal kap azonban az, aki mind az ötféle sportágban teljesít. Az eseményen való garantált részvételhez online regisztráció és online nevezés szükséges. Az év utolsó napján rendezett állomáson az alábbi próbákból és távokból választhatnak az érdeklődők:

Úszás: 300 m vagy 1500 m

Futás: 5,35 km vagy 21,4 km

 

Gyaloglás: 6 km vagy 12 km

Kerékpár: 18 km

 

További információk a www.otprobarioba.hu webfelületen találhatóak, a nevezéseket a http://www.otprobarioba.hu/verseny-nevezes/margitsziget linken várják a szervezők.

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/1649387125334628/

Beharangozó videó:

https://youtu.be/8aJgskOG5Js