MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 12., péntek 23:36

Universiade: Megdöntötték Nagy Péter rekordját, kosár helyosztó, szombati program

A súlyemelők +105 kg-os súlycsoportjában Nagy Péter a negyedik lett. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója címvédőként érkezett Kazanyba. Két évvel ezelőtt 192 kilót szakított és 220 kilogrammot lökött. Összetett eredménye 412 kg volt, ami Universiade rekordot jelentett 2011-ben. Most ezt a csúcsot az orosz Ruslan Albegov megdöntötte. Nagy Péter kazanyi eredménye - szakítás: 183 kg, lökés: 226 kg, összetett: 409 kg. Ezzel a negyedik helyen fejezte be a viadalt. Aranyérmes a londoni olimpia bronzérmese, az Európa-bajnok orosz Ruslan Albegov, aki nagy fölénnyel diadalmaskodott (szakítás: 205, lökés: 254, összetett: 459).


 

Női kosárlabdában nem sikerült az újabb bravúr. A 2011-es shenzeni Universiade ezüstérmese legyőzte a magyar együttest. A negyeddöntőben, Magyarország-Tajvan 41-72 (12-15, 9-20, 8-23, 12-14). „Ellentétes mérkőzést játszottunk, mint Kínával. Gyorsaságban és fizikai szempontból is felőröltek minket. Jobbak voltak, el kell ismerni. Természetesen még mindig mi vagyunk a meglepetéscsapat, még szeretnénk meccseket nyerni. Ezzel nem fejeztük be.” – nyilatkozta Gáll Tamásedző a mérkőzés végén. A magyar egyetemi kosárlabda csapat szombaton délelőtt játszik az 5-8. helyért, elsőként Csehországgal.

 

 

Érvényesült a papírforma a női vízilabda negyeddöntőben. A magyar női egyetemi csapat simán legyőzte Japánt. Kelemen Attila együttesének ellenfele Kanada lesz a 4 között. Magyarország-Japán 16-5 (4-1, 7-1, 3-1, 2-2). Magyar gólszerzők: Somhegyi (5), Kisteleki (3), Kocsis (2), Dalmády Sz. (2), Hevesi, Árkosy, Csabai, Gémes.

 

 

Atlétikában, a magasugró Szabó Barbara a 10. lett a döntőben 180 centivel.

 

 

Az ELTE hallgatója, Nemes Adrienn 157,7 körös eredménnyel a pontszerző negyedik helyen végzett, a 10 méteres női légpisztoly versenyszámban. „Itt is nagyon erős volt a mezőny, mint minden egyes sportágban ezen az Universiadén. Az előttem végzők mindannyian döntőztek a londoni olimpián. Titokban az éremben reménykedtem, de a 4. helynek is nagyon örülök” – nyilatkozta Nemes Adrienn, Pál-Plichta Györgyi tanítványa.

 

 

A birkózóknál, szabadfogásban, a 74 kg-sok mezőnyében Gulyás Zsombor 3-1-re kikapott az ukrán Pervacsiktól, 96 kilogrammban pedig Tóth Rafael az amerikai Buraktól. Mindketten az első fordulóban szenvedtek vereséget.

A Debreceni Egyetem hallgatója, Biczó Bence javított péntek délelőtti eredményén (1:58.43) és a legjobb idővel, az elődöntőből elsőként, 1:57.83-mal bejutott a 200 m pillangóúszás szombati döntőjébe, Kazanyban.

 

 

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) prezentálta a 2019-es Universiade pályázat lehetőségeit az Universiade Falu központi épületében.

A magyar egyetemi atlétika csapat repülőgépe, fedélzetén Zsivoczky-Farkas Györgyi, Universiade bronzérmes hétpróbázóval és Márton Anita, 4. helyezett súlylökővel szombaton délben landol Ferihegyen (2B).

A kosarasokon és Biczó Bencén kívül szombaton Király Bencének is drukkolhatunk a 800m gyorsúszás előfutamában. Lesz magyar-amerikai férfi vízilabda negyeddöntő (magyar idő szerint 15 óra). A sportlövő Szollár András a döntőért küzd, míg női 63 kg-ban a birkózóknál Sleisz Gabriella lép szőnyegre. A kajak-kenusok is megkezdik kazanyi szereplésüket az előfutamokkal.