MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A 49. Súlyememlő MEFOB-on megtört a BME hegemóniája

2016. április 30-án,  49. alkalommal rendezte meg a MAFC a súlyemelő Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB).

Számos címvédést eredményezett a súlyemelő MEFOB

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) múlt hétvégén rendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra kilátogatott Dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára és Kovács György főtitkár-helyettes is. A megmérettetésen a BME hallgatója, az 56 kilogrammos Bárdos Péter, az utóbbi három év MEFOB győztese, 112 kilogrammos összetett eredményével ez évben is megszerezte súlycsoportjának első helyét. A tavalyi MEFOB győztes Petrohai Balázs, a Debreceni Egyetem (DE) hallgatója megvédte címét, 183 kilogrammos eredményével ismét elhozta súlycsoportjában az összetett aranyérmet.

2015. április 15., szerda 10:46

Negyvennyolcadszorra is súlyemelés

Negyvennyolcadszorra is súlyemelés

Április 18-án immár negyvennyolcadik alkalommal rendezik meg a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) történetében a súlyemelést. Idén a Műegyetemi Atlétikai és Football Klub (MAFC) szervezi a Súlyemelő MEFOB-ot, a Magyar Súlyemelő Szövetség és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) közreműködésével.

Magyar siker született a Súlyemelő Egyetemi Világbajnokságon

Az ólomsúlyú magyar bajnok Nagy Péter (Edutus Főiskola) szakításban 182 kilogrammal, lökésben pedig 216 kilogrammal lett első, így 398 kg-os eredménnyel összetettben is aranyérmet szerzett a súlyemelők thaiföldi Egyetemi Világbajnokságának mai zárónapján.

A BME volt a legeredményesebb a 47. súlyemelő MEFOB-on

2014. április 26-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) rendezték meg a 2013-2014. tanévi Magyar Egyetemi és Főiskolai Súlyemelő Országos Bajnokságot. 34 fő indult el 13 felsőoktatási intézmény képviseletében.

Egyetemi sport hétvége Sidi Péterrel és Nagy Péterrel

Az utolsó áprilisi hétvége mozgalmasnak ígérkezik az egyetemi – főiskolai sport számára. Sportlövészetben, súlyemelésben, evezésben, aerobikban és testépítésben is összemérik tudásukat a hallgatók a MEFOB bajnoki címekért. Az események részletei a www.egyetemisport.hu weboldalon megtalálhatóak.

Universiade: Megdöntötték Nagy Péter rekordját, kosár helyosztó, szombati program

A súlyemelők +105 kg-os súlycsoportjában Nagy Péter a negyedik lett. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója címvédőként érkezett Kazanyba. Két évvel ezelőtt 192 kilót szakított és 220 kilogrammot lökött. Összetett eredménye 412 kg volt, ami Universiade rekordot jelentett 2011-ben. Most ezt a csúcsot az orosz Ruslan Albegov megdöntötte. Nagy Péter kazanyi eredménye - szakítás: 183 kg, lökés: 226 kg, összetett: 409 kg. Ezzel a negyedik helyen fejezte be a viadalt. Aranyérmes a londoni olimpia bronzérmese, az Európa-bajnok orosz Ruslan Albegov, aki nagy fölénnyel diadalmaskodott (szakítás: 205, lökés: 254, összetett: 459).

2013. július 12., péntek 22:09

Universiade: Nagy Péter 4. súlyemelésben

Universiade: Nagy Péter 4. súlyemelésben

A súlyemelők +105 kg-os súlycsoportjában Nagy Péter a negyedik lett. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója címvédőként érkezett Kazanyba.

Universiade: Papírforma győzelem, 4 között a női vízilabda csapat

Érvényesült a papírforma a női vízilabda negyeddöntőben. A magyar női egyetemi csapat simán legyőzte Japánt, Kazanyban. Kelemen Attila együttesének ellenfele Kanada lesz a 4 között.

Universiade: Biczó Bence a legjobb idővel elődöntős

Az Debreceni Egyetem hallgatója, az ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Biczó Bence a legjobb idővel 1:58.43-mal, jutott a 200 pillangó elődöntőjébe. Gercsák Tamás a második lett előfutamában (2:00.94), de nem jutott tovább.

1. oldal / 2