MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 16., kedd 19:46

Universiade: Ezüstérmes a női egyetemi vízilabda válogatott

Hihetetlen atmoszféra a magyar-orosz női vízilabda döntőn. Nyilvánvaló, hazai szurkolókkal megtelt a lelátó, de itt vannak a férfi vízilabdázók és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség delegációja is, élén dr. Freyer Tamás csapatvezetővel. Az oroszok teljes kerete olimpiai- és világbajnoki résztvevőkre épül.


 

Csabai Dóra dobta a meccs első gólját. Az oroszok gyorsan fordítottak Liszunova két, Antonova és Prokofjeva 1-1 góljával. 4-1. Kelemen Attila időt kért. Gémes büntetőjével szépítettünk, majd Somhegyi pazar mozdulattal a kapufát találta el. Zelentszova nem. És Kisteleki sem. 5-3. Liszunovát nem tudjuk tartani, már 3 gólnál jár. Dalmády Szandra lövésébe beleér a kapus, de bemegy. 10 gól az első 8 percben!

A 2. negyed első gólját Karimova szerezte. Kisteleki ötméteres: 7-5. Prokofjeva távoli lövése épphogy bement. 3 gólos orosz előny. Beliajeva gól, 9-5, majd Kisteleki tripla! Jekatyerina Liszunova ismét gólt dob Gangl kapujába. Kettőt is. 11-6. Majd Gémes kihagyja a büntetőt, Prokofjeva viszont nem. A szünetben 12-6.

Az oroszok a 3. negyedben egy szép támadás után Beliajeva révén voltak eredményesek. De Gémes büntetőből gólt dobott. 13-7. Ebben a negyedben jól játszott a magyar csapat, 1-1-re hozta ezt a szakaszt.

Az utolsó negyed, csakúgy, mint az első, Csabai góllal indult. Liszunova pazar formában van, immár 6 gólos. A csapatkapitány, Ivanova is betalál. 15-8. A Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatója, Kisteleki Hanna Anna is remekül játszik, bedobta 4. gólját. Majd Beliajeva és Ivanova a hazaiak újabb gólját. Válaszoltunk, Pócsi találatával. Zajácz is eredményes. Majd Beliajeva

 

Női vízilabda, döntő: Oroszország-Magyarország 18-11 (6-4, 6-2, 1-1, 5-4)

Magyarország: Gangl – Csabai (2), Kisteleki (4), Gémes (2), Dalmády Sz.(1), Hevesi, Somhegyi. Csere: Pócsi (1), Kocsis, Árkosy, Dalmády P., Zajácz (1)

Oroszország: Karnaukh – Prokofjeva (3), Karimova (1), Antonova A. (1), Liszunova (6), Beliajeva (4), Ivanova E (2). Csere: Zelentszova (1), Antonova D., Grineva

 

A bronzmérkőzésen: Olaszország-Kanada 6-5.

 

Fotó: Monoki Kálmán

 

Képgaléria

{gallery}1454{/gallery}