MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. június 10., péntek 10:45

Egyetemi-vb aranyérem Portugáliából

K-4 1000 méteren győzni tudott a Varga Buda (SZIE), Drevenka Marcel (EDUTUS), Szále Patrik (PPKE), Györgyjakab Máté (TE) összetételű magyar hajó az Egyetemi Világbajnokságon. Györgyjakab Máté és Varga Buda párosban is érmet szerzett és szintén bronzérmes lett C-2 1000 méteren a Varga Patrik, Viola Viktor duó.

 


Jól szerepel eddig a magyar különítmény a múlt hétvégi portugáliai világkupa helyszínén, Montemor-o-Velhoban zajló Egyetemi Kajak-Kenu Világbajnokságon.

 

A mieink a döntők első napján három érmet szereztek.

 

A férfi négyes mögött az olaszok és a franciák fértek fel a dobogóra,a kajak párosok versenyét a lengyelek nyerték a franciák és a magyarok előtt, míg férfi kenuban szintén a lengyelek voltak a leggyorsabbak, ott a mieinket megelőzve a portugál egység szerezte meg az ezüstérmet.

 

„Nagyon összetartó csapat vesz részt ezen a versenyen, ezért örülök igazán a fiatalok sikerének – mondta a magyar küldöttség vezetője, Petrovics Kálmán. – Erős válogatott képviseli a lengyel egyetemi csapatot és a házigazda portugálokat is, szóval a mezőnyt nem mondanám gyengének, annak ellenére, hogy csak 18 ország vesz részt ezen a versenyen. Abban biztos vagyok, hogy két év múlva, amikor Magyarország rendezhet ilyen regattát, háromszor annyi sportoló fog rajthoz állni, mint itt. A körülményekre egyébként nem lehet panaszunk, de mégis vannak hiányosságok. Az szerintem óriási hiba manapság, hogy ennek a versenynek még az világhálón sincs élő közvetítése, ami ezen a szinten már elfogadhatatlan” – tette hozzá az MKKSZ fejlesztési alelnöke.

 

A világbajnokság zárónapján tíz számban lesznek érdekeltek a magyar versenyzők.

 

Forrás: kajakkenusport.hu