MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 15., szombat 16:54

Tenisz, baseball, golf, sí és amerikai foci a szünetben: elindult a SportPont mini Roadshow

Spinning biciklikkel, csocsóasztallal, XBOX-szal és rengeteg lelkesedéssel felszerelkezve indult neki a SportPont csapata az 5 állomásos sportnépszerűsítő mini kampánynak. A KMR sportiroda pályázat első szakaszában résztvevő intézményekkel együttműködve a cél az, hogy a hallgatók kedvet kapjanak a sporthoz és még többen kapcsolódjanak be egyetemük - főiskolájuk nyújtotta sportolási lehetőségekbe és ezen keresztül a SportPont Programba is. Eddig a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), az Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) hallgatói gyűjthették a SportPontokat a MOB pályázati forrásból finanszírozott sportnapon, jövő héten pedig a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) diákjai síelhetnek egyet két előadás vagy szeminárium között.


Az egyébként is óriási népszerűségnek örvendő XBOX Kinect mozgásérzékelős sportjátékai a hallgatók körében is elsöprő sikert arattak. Teniszezni, baseballozni, golfozni, síelni, dartsozni és amerikai focizni is lehetett a Konzolvilág jóvoltából. A hagyományosabbnak számító csocsóasztal is népszerű volt és az intézmények között hirdetett spinning verseny első helyéért is lelkesen tekertek a diákok a BME Sportközpont biciklijein. Aki kipróbált valamit, jutalmazásul azonnal SportPontot kapott, ami a regisztráció után jóváírásra is került és egyedi sportajándékokra váltható be. Így mindenki egy ponttal közelebb kerülhetett a fitt és egészséges életmódhoz és az ajándékokhoz is.

Az első három SportPont állomáson, három élsportoló lelkesítette a résztvevőket. Habda Zsolt Európa- bajnok shotokan karatés az NKE-n, Zsembery Tamás kézilabdázó a SZIE-n népszerűsítette a sportot, míg Földházi Zsófia felnőtt Európa- és junior világbajnok öttusázó a BGF-en beszélt a sportos életmód előnyeiről, az élsport és a tanulás összeegyeztetéséről és arról is, milyen hatásai vannak a fizikai állapotnak a szellemi hatékonyságra. A beszélgetéstől fellelkesült hallgatók egymás után regisztráltak a SportPont rendszerébe, de ami még fontosabb talán előbb- utóbb futócipőt húznak, vagy biciklivel indulnak el a sportosabb hétköznapok felé.

A MEFS, a HÖOK és az EFOTT közös szervezéssel és közös céllal MOB támogatásból megvalósuló kedden elindított programja március 19-én éri el utolsó állomását a BME-n, a SportPont Program azonban még csak most indul be igazán. Közel 300 rendezvénnyel, izgalmas játékokkal, nyereményekkel és rengeteg sporttal készül berobbanni, hogy sportolásra ösztönözze a hallgatókat.

 

Képgaléria

{gallery}1673{/gallery}