MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

II. ELTE – Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája

Kispályás labdarúgásban a Budapesti Corvinus Egyetem, kosárlabdában az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), teniszben pedig Szent István Egyetem csapata szerezte meg az elsőséget vasárnap a II. ELTE – Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupáján.

Tenisz, baseball, golf, sí és amerikai foci a szünetben: elindult a SportPont mini Roadshow

Spinning biciklikkel, csocsóasztallal, XBOX-szal és rengeteg lelkesedéssel felszerelkezve indult neki a SportPont csapata az 5 állomásos sportnépszerűsítő mini kampánynak. A KMR sportiroda pályázat első szakaszában résztvevő intézményekkel együttműködve a cél az, hogy a hallgatók kedvet kapjanak a sporthoz és még többen kapcsolódjanak be egyetemük - főiskolájuk nyújtotta sportolási lehetőségekbe és ezen keresztül a SportPont Programba is. Eddig a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), az Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) hallgatói gyűjthették a SportPontokat a MOB pályázati forrásból finanszírozott sportnapon, jövő héten pedig a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) diákjai síelhetnek egyet két előadás vagy szeminárium között.

XXI. Egyetemi Városok Sporttalálkozója Győrben!

Immáron 21. alkalommal került megrendezésre az Egyetemi Városok Sporttalálkozója. A sporteseményre november 9-én, a győri Széchenyi István Egyetemen, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete szervezésében kerül sor. A győri, soproni, szombathelyi, veszprémi felsőoktatási intézményekből résztvevő hallgatók és oktatók kispályás labdarúgás, teke, tenisz, mix röplabda és mix kosárlabda versenyszámokban mérik össze tudásukat.

Sportágválasztó: Fiatal tehetségeket segít a MOL

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatában idén összesen 133 pályázó részesült támogatásban mintegy 30 millió forint értékben. Az eredményhirdetésen a Sportágválasztón a fiatal tehetségeket Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó köszöntötte, aki korábban éveken keresztül maga is a MOL által támogatott program kedvezményezettje volt.

Universiade, 2013: Csapatvezetői értekezlet és sorsolás Kazanyban

Minden idők legnagyobb és legjobban megrendezett Universiadéja várható a nyár folyamán Oroszországban, több mint 13.500 sportolóval, kísérővel, edzővel (12.000 versenyző). 1500 újságíró, 20.000 önkéntes, 27 sportág és vadonatúj sportlétesítmények: 45 új vagy felújított létesítmény áll majd a résztvevők rendelkezésére. Ez Kazany, a 27. Nyári Universiade helyszíne. Az olimpia után a második legnagyobb multi-sport világeseményen a magyarok várhatóan 160 sportolóval indulnak. Az Universiádén kb. 150-160 nemzet részvételére lehet számítani.

Sporttörténelmi siker: olimpiai verseny először Magyarországon

Az Európai Olimpiai Bizottságok (European Olympic Committees, EOC) 41. közgyűlésén, Rómában, eldőlt, hogy Győr városa rendezheti 2017 júliusában (júl. 22-29) a XIV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (European Youth Olympic Festival, EYOF).

Jubileumi, 20. Regionális Sporttalálkozó a Pannon Egyetemen

2012. november 10-én a veszprémi Pannon Egyetem volt a házigazdája a 20. jubileumi Regionális Sporttalálkozónak, melyen négy egyetem hallgatói és oktatói csapatai több sportágban (kispályás labdarúgás, mix kosárlabda, tenisz, mix röplabda és teke) mérkőztek meg a fair play szabályait betartva. A barátságos versengést húsz esztendő óta minden évben megrendezik felváltva Sopronban, Győrben, Szombathelyen és Veszprémben.