MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Tenisz, baseball, golf, sí és amerikai foci a szünetben: elindult a SportPont mini Roadshow

Spinning biciklikkel, csocsóasztallal, XBOX-szal és rengeteg lelkesedéssel felszerelkezve indult neki a SportPont csapata az 5 állomásos sportnépszerűsítő mini kampánynak. A KMR sportiroda pályázat első szakaszában résztvevő intézményekkel együttműködve a cél az, hogy a hallgatók kedvet kapjanak a sporthoz és még többen kapcsolódjanak be egyetemük - főiskolájuk nyújtotta sportolási lehetőségekbe és ezen keresztül a SportPont Programba is. Eddig a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), az Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) hallgatói gyűjthették a SportPontokat a MOB pályázati forrásból finanszírozott sportnapon, jövő héten pedig a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) diákjai síelhetnek egyet két előadás vagy szeminárium között.

Visszanéztünk Szocsira: büszke lehet az egyetemi sport!

Talán kevesen tudják, hogy a Szocsi Téli Olimpián szerepelt Magyar Csapat jelentős részét aktív egyetemi - főiskolai hallgatók alkották. A már több világversenyen is bizonyított sportoló fiatalok a nemrég befejeződött téli olimpián is bizonyították: a magyar egyetemi sportnak van mire büszkének lenni.

Téli Universiade - Minden idők legsikeresebb magyar eredményeivel zárult

A hétvégén befejeződött a 26. téli Universiade Trentóban. A magyar egyetemi-főiskolás csapat minden idők legsikeresebb téli Universiadéján van túl.

Téli Universiade – Nagy Konrád 6. helye az eddigi legjobb magyar eredmény

Nagy Konrád (OE) vasárnap a 6. helyen végzett a gyorskorcsolya 1500 méteres távján, ami az eddigi legjobb magyar eredmény a téli Universiadén Trentoban. Egy orosz versenyzővel futott párban, és a külső pályán kezdve 1:49.66-os időt futott.

26. Téli Universiade megnyitó a múlt és a jövő jegyében

December 11-én este az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a 26. Téli Universiade az olaszországi Trentoban. A város főterén, a Dóm téren megrendezett ceremónián közel kétezer sportoló vett részt 61 országból, köztük a magyar csapat helyszínen tartózkodó tagjai. 

Berecz Anna viszi a magyar zászlót a Téli Universiade megnyitóján

Folyamatosan érkeznek a magyar versenyzők a holnap kezdődő téli Universiadéra Olaszországba. Már a helyszínen tartózkodik Berecz Anna síelő, a mai napon pedig a hosszúpályás gyorskorcsolyázók, valamint jégtáncosok foglalják el szállásukat.

2013. december 06., péntek 17:33

Olimpikonok az idei Téli Universiadén

Olimpikonok az idei Téli Universiadén

December 11-én kezdődik és tizenegy napig tart a 26. Téli Universiade Trentoban, mely az egyetemista sportolók második legnagyobb világeseménye a Nyári Universiade után. A tizenhét fős csapat tagjai közül sokan a februári Téli Olimpián is ott lesznek Szocsiban, így fontos felkészülési állomás számukra a Téli Universiade. A magyarok hosszúpályás és rövidpályás gyorskorcsolyában, jégtáncban, alpesi síben, freestyle sí és freestyle snowboard számban bizonyíthatnak.

2013. január 16., szerda 15:19

Alpesi sí MEFOB februárban!

Alpesi sí MEFOB februárban!

Hosszú idő óta újra hazai pályán, Eplényben kerül megrendezésre az Alpesi Sí MEFOB. Várjuk mind az igazolt, mind pedig az amatőr versenyzők részvételét!

2012. november 30., péntek 23:02

Hóóórukk Téli Tábor Chopokon

Hóóórukk Téli Tábor Chopokon

Ha a hidegben a meleget, a melegben a hideget keresed, szereted a téli sportokat és az underground könnyűzenét, akkor neked a szól a SportPont Program téli tábora 2013. január 31. és február 4. között a Chopok északi és déli oldalán!