MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. július 22., kedd 13:13

Telekom Egyetemi Labdarúgó döntő a debreceni Campus Fesztiválon

A debreceni Campus Fesztivál – a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) együttműködésében – ad otthont az országos kispályás labdarúgó döntőnek, ahol a 2013/2014-es tanév legjobb egyetemi labdarúgó csapatai játszanak majd egymással.


2014 márciusában útjára indult a Telekom Egyetemi Labdarúgó Liga, összesen tizenhat intézményben, Szombathelytől, Nyíregyházáig és Győrtől egészen Szegedig a legnagyobb hazai felsőoktatási centrumokban indult meg az egyik legnépszerűbb sportág szervezett bajnoksága, közel 4000 regisztrált egyetemista és főiskolás labdarúgó részvételével. Összesen közel 600 csapat nevezett be a bajnokságokba. A szervezők és a támogatók célja, hogy az egyetemi labdarúgást népszerűsítsék és rendszeres sportolási lehetőséget biztosítsanak a jövő értelmisége számára. A Telekom támogatása révén az intézményi bajnokságok szervezőinek lehetősége nyílik a bajnokságok színvonalának és a bevont hallgatók számának növelésére.

Az intézményi győztesek július 23-án, szerda délutántól játszanak az országos bajnoki címért.

A torna fődíját a Telekom és az MLSZ biztosítja. A legjobb csapat kijut az új Fradi-stadionban megrendezésre kerülő válogatott mérkőzésre az írek ellen, továbbá egy egyedi mezgarnitúrával, a válogatott dedikált mezével lesznek gazdagabbak a játékosok. Továbbá díjazzák a torna legjobb kapusát, gólkirályát és legtechnikásabb játékosát is. A bajnokság helyszíne a Debreceni Egyetem pályája.

A győztesek részt vehetnek egy exkluzív edzésen, amit Mészöly Géza, az U19-es válogatott edzője vezényel a Telki edzőcentrumban, ahol a jelenleg U19-es EB-t játszó válogatott is készült.

A tornát követő napon, Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöknek részvételével július 24-én 13 órai kezdettel a szervezők sajtótájékoztatót tartanak az újonnan átadott Nagyerdei Stadionban.