MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 16., szerda 08:39

Sporttudományi Szakmai Nap a Savaria Egyetemi Központban

Szakmai előadások, plenáris ülés és sportprogramok várták a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában (NYME SEK) a Sporttudományi Szakmai Nap résztvevőit. Az eseményt Dr. Antonio Donato Sciacovelli PhD főiskolai tanár, a NYME SEK Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar dékánja és Lazáry Viktor Szombathely MJV sportért felelős alpolgármestere nyitotta meg. Jelenlétével megtisztelte az eseményt Horváthné Dr. Molnár Katalin, az NYME SEK elnök-rektorhelyettese is.


 

Sport és büntetőjog, sport és kriminalitás, az állami sportfinanszírozás kérdései. Csak néhány a szakmai nap előadásainak témái közül. Az előadók ismert példák alapján és kevésbé ismert, de komoly érdeklődést kiváltó eseteken keresztül prezentálták témáikat, számos sportág terítékre került, de alapvetően a labdarúgás és az ebben uralkodó viszonyok, értékek, esetleges fellelhető finanszírozási aránytalanságok domborodtak ki erőteljesebben.

 

 

A Sportprogramokon belül az Egyetemi Csarnokban a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia edzői „Kosárlabdázók sportágspecifikus képességfejlesztése a speciális képzés időszakában” címmel tartottak bemutatót és két pályán 12 csapat részvételével zajlott a Mix Röplabda házibajnokság. Az eseményt a NYME SEK BDPK Sporttudományi intézete, a Szombathelyi Egyetemi SE és az NYME Sportiroda rendezte.

 

Az előadók és témáik:

Dr. Fejes Péter PhD ügyész, egyetemi oktató

Sport és büntetőjog. A jogi személy büntetőjogi felelőssége.

 

Prof. Dr. Sárközy Tamás, a Magyar Jogász Egylet elnöke, egyetemi tanár

 A sport önszabályozás és a sportjog viszonya.

 

Dénes Ferenc sportközgazdász

Hajrá Lilák! Az állami sportfinanszírozás kérdései.

 

Dr. Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója

„Kis pénz, kis foci?  - A magyar labdarúgás finanszírozása.

 

Kálomista Gábor, az MKB-MVM Veszprém társelnöke

Nagy pénz, nagy kézilabda. A nemzetközi szintű kézilabdázás finanszírozásának nehézségei.

 

Dr. Borbély Zoltán büntetőjogász, egyetemi oktató

Sport és kriminalitás. Futball huliganizmus és fogadási csalások.

 

A szakmai nap megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program „ Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek támogatása című” NTP-TDK-13-087 pályázat is biztosította.

 

Képgaléria

{gallery}1724{/gallery}